26/9
Proběhl Design week Milano 2021

Proběhl Design week Milano 2021

26. září 2021 v 00.00 , Design , Nábytek

Sponzorované odkazy:

Loni design week neproběhl, a tak bylo letos o to silnější zastoupení. Po dvouleté pauze úspěšně proběhl v druhém zářijovém týdnu nábytkářský veletrh Salone del Mobile, jehož kurátorem se letos stal architekt Stefan Boeri.

Říká se mu všelijak – Salone Internazionale del Mobile di Milano, Supersalone, Design week Milano, iSaloni a také o milánský nábytkářský veletrh. A všechno je správně a jedná se o jednu a tutéž akci. A tato Milánská přehlídka je doslova nabušená předními designérskými znalci. Četné designové přehlídky čítají sotva začínající, ale i profláklé designové značky a jména.

Co design week Milano nabídl?

Značky, firmy, studia a návrháři představují to nej ze své tvorby. K vidění tak byl jakýsi všeobecný přehled toho nejlepšího z design prostředí nábytku. Ukazoval, kterým směrem se tento obor vydal. Vždy tu je více než dva tisíce značek z téměř 145 zemí světa.

Kotlem akce lze takt trochu nadneseně nazvat udržitelné haly, které jsou koncipovány do modulárního systému přepážek, kde má každá značka svůj prostor k prezentaci. Tyto haly se po závěru celé akce zcela zrecyklují a místo bude osazeno stromy.

Více než šest desítek let je tu s námi

Věděli jste, že se design week Milano se koná již šest desítek let? To je docela dlouhá doba, že? Během ní dala vyniknout mnoha značkám, jménům, designérům a jejich výtvorům. Je tak neodmyslitelnou baštou nábytkářského designu a akcí s mohutným přesahem.

Příště vám představíme několik nejvýraznějších produktů a návrhářů akce.

Zdroj foto:

  • Salone del Mobile.Milano
  • AM Andrea Mariani
  • DR Diego Ravier
  • FR Francesco Rucci
  • LO Luca Orsi

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS