20/6
Koupelna jako ze žurnálu. Kde pořídit vybavení?

Koupelna jako ze žurnálu. Kde pořídit vybavení?

20. června 2023 v 00.00 , Koupelny

Koupelna je prostor, kde nejen provádíte hygienu, ale dopřáváte si tu i relax. Jak si vytvořit komfortní zázemí, abyste se dokonale uvolnili a zároveň měli praktickou výbavu?

Praktický koupelnový nábytek

I tak malý prostor lze zařídit, proto existuje koupelnový nábytek. I když jde o miniaturní prostor, je zde třeba umístit poměrně dost věcí. Ručníky, čistící prostředky, kosmetiku, kartáče, hadry na vytírání a podobně. Právě proto, že se jedná o malé rozměry místnosti, musíte myslet na to, abyste prostor vizuálně nezahltili. Současně však potřebujete mít vše při ruce. Nejlepší jsou koupelnové skříňky. Ovšem pozor! Kromě rozměrů a designu musíte zvážit charakter místa. Koupelna je totiž místem, kde je vlhkost, rychle se tu střídají teploty. Také tu působí vodní pára, voda ze sprchy či umyvadla, která vyšplouchne ven, leckdy se vylijí prostředky, mýdla, šampony. Koupelnový nábytek by měl být proto snadno udržitelný. Nejen, aby se neopotřeboval, ale aby zde nevznikaly plísně a nemnožily se mikroorganismy. Můžete si pořídit i koupelnové desky. Povrch skřínky je náročný, proto je důležité, aby odkládací prostor něco vydržel. Deska potažená vysoce kvalitní polymerovou fólií, což zaručuje odolnost proti vlhkosti, odolnost proti UV záření apod., je i ideální jako podstavec pro umyvadla na desce.

Praktické umyvadlo se skříňkou

Cersanit Ontario umyvadla se skříňkou 60 cm bílá, foto: absulo.czCersanit Ontario umyvadla se skříňkou 60 cm bílá, foto: absulo.cz

Jak ušetřit místo v koupelně? Ideální je kupovat kompaktní zařízení. Když si například pořídíte skříňku pod umyvadlo, může vám zbýt kousek místa, které byste jinak využili. A také je třeba vše dobře měřit proto, aby umyvadlo se skříňkou byly kompaktní, aby vše sedlo, jinak tu bude zatékat a skříňka bude vlivem plísní chátrat a hnít. Proto zvažte, zda samotné umyvadlo se skříňkou nebude lepší. Je to praktické, navíc to spolu ladí. K tomuto setu se pak hodí i zrcadla. Nezapomeňte, že jde o dominantu koupelny. Někdo v euforii koupí velké zrcadlo, aby se mohl třeba ráno zkontrolovat od hlavy až k patě, jestli mu sluší outfit, v koupelně však chodíte nazí a někomu je třeba nepříjemné koukat se na to, že není ve formě. Správný výběr koupelnového zařízení vám umožní uspořádat věci v koupelně tak, aby nebyly vidět a nezahltily prostor, zároveň je však budete mít po ruce. Mrkněte na tuto výbavu u firmy Absulo, která má skoro 20letou tradici. Jde o jednoho z největších internetových obchodů, zabývajícího se prodejem vybavení pro koupelnu a kuchyň, dále poskytují i topení a osvětlení. Najdete zde to nejkvalitnější na trhu, perfektní služby a poradenství, komfortní dodání. Výběr je opravdu široký, na skladě mají přes 100 000 produktů. To vše za příznivé ceny, a pokud zvolíte třeba nepřesné rozměry, není problém s vrácením.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS