7/11
Víte, co vše má vliv na vzhled a funkci naší koupelny?

Víte, co vše má vliv na vzhled a funkci naší koupelny?

7. listopadu 2023 v 00.00 , Vany a sprchové kouty

Pokud se chystáte rekonstruovat letitou koupelnu, anebo stavíte dům a budou v ní rovnou koupelny dvě, měli byste vědět, co vše hraje roli v tom, jak se v této nepostradatelné místnosti budete cítit, jak se vám bude používat. Většina z nás totiž pečlivě vybírá obklady a dlažbu, protože jsou na první pohled nejvíc vidět. Ovšem i vana, její tvar, velikost a funkce jsou podstatné. Třešinkou na dortu jsou pak vodovodní baterie.

Vana pro rychlé umytí i hodinový relax

Jestliže máte v koupelně dostatek místa na umístění vany, neváhejte a učiňte tak. Snad jen pro seniory je lepší sprchový kout, aby nemuseli řešit, jak se do vany dostanou. Mladé osoby žijící single, v páru, rodiny s dětmi i lidé v produktivním věku zpravidla alespoň tu a tam uvítají možnost „naložit“ se do vany plné horké vody a nahřát se, relaxovat, rozjímat.

V případě, že si záda hýčkáte a rádi si dopřejete i masáž, zajímat se můžete i o hydromasážní vany s tryskami. V období, kdy vás budou záda bolet, si je můžete bez omezení večer co večer promasírovat v horké vodě.

Vana neznamená velkou spotřebu vody. I v ní se můžete běžně sprchovat. Proto se také vyrábí vanové zástěny (najdete zde: https://mexen.cz/vanove-zasteny), které už jsou dnes i designově propracované, takže ladí i s moderní koupelnou. Tyto zástěny mohou mít jedno, dvě nebo tři křídla, díky čemuž i při sprchování zůstane koupelna čistá a suchá. Vana i zástěna hrají velkou roli ve vzhledu i praktickém využití koupelny.

Důmyslné i krásné koupelnové baterie

Možná budete překvapeni, jak dnes vypadají a co vše umí moderní vodovodní baterie. Koupit si můžete např. vanovo-sprchové baterie (doporučujeme tyto: https://mexen.cz/…hove-baterie), které výborně řeší potřebu připojení hadice sprchy. Díky nim snadno napustíte vodou vanu, nebo použijete sprchový set.

Moderní vanovo-sprchové baterie mohou mít různé vychytávky. Např. označení s teplotou vody 38 °C a pojistkou, kterou je nutné zmáčknout, abyste mohli napustit vodu vyšší teploty, což je praktické nejen s malými dětmi.

Koupelnové baterie zároveň dotvoří vzhled koupelny. Co třeba mít je v bílé barvě? Anebo elegantní černé či honosné zlatorůžové? V luxusní koupelně vypadají naprosto úžasně.

V koupelně byste se měli cítit dobře. Než ji vybavíte, zamyslete se, co vše by vám přišlo vhod, anebo se zeptejte v prodejně s bateriemi, vanami a vanovým příslušenstvím, co vše se dá do koupelny koupit. Výborně umí poradit na mexen.cz a najdete zde i mnohé zajímavé akční nabídky.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS