6/4
Domácí „čína“. Kde seženete kvalitní asijské potraviny?

Domácí „čína“. Kde seženete kvalitní asijské potraviny?

6. dubna 2023 v 00.00 , Kuchyně

Asijská kuchyně dnes už není klasická „čína“ v bistru, kde máte kung-pao nebo maso pěti vůní se zeleninou a bambusem. Oblíbenými se staly i polévka pho, sushi, fantastický je ramen. Lidé objevují Asii skrze gastronomii a hledají kvalitní potraviny a přísady jako řasy na balení sushi, koření tandoori apod. Chcete také zkusit nejen domácí „čínu“? Víme, kde nakoupit.

Jaká je pravá asijská kuchyně?

Kdo někdy navštívil Čínu, Thajsko nebo Japonsko, nejspíš si všiml, že tamní pokrmy chutnají jinak, než jak nám je podávají Asiaté u nás. Například se ví, že Češi jsou omáčkový národ a suché pokrmy jim moc tzv. nejedou. Proto Asiaté ve svých bistrech dávají porci solamylové omáčky ze sojovky navíc. V Číně ale na talíř dostanete spíš kopec rýže, hodně zeleniny a masa, omáčkou je vše spíš pouze protknuté. Pokud si tedy chcete zkusit doma něco asijského, bylo by fajn si o tom třeba popovídat s odborníky, zaměřit se na kvalitní obchody s asijskými potravinami, kde dostanete více než klasickou sojovku od českého výrobce. Shopy s regionálním zbožím totiž nabízí autentické suroviny.

Kvalitní asijské potraviny

Sázka na jistotu je společnost F.W.Tandoori s.r.o., která byla založena již v roce 1992. Tehdy působili na českém trhu jako zjevení, protože po revoluci bylo na trhu prázdné místo, co se týká segmentu, jako jsou asijské potraviny. Tato firma je rodinná a ryze česká, proto věděla, co český zákazník chce. Není divu, že již v polovině 90. let si společnost získala jasnou pozici na trhu. Jde o respektovaného dodavatele kvalitních surovin. U jejich odběratelů naleznete vše, co potřebujete do čínské, thajské, japonské, vietnamské, ale i indické kuchyně. Základem je kari, dále nesmí chybět kokosové mléko, sojové a rybí omáčky, bambusové výhonky, rýžové i vaječné nudle, samozřejmostí jsou pestré formy rýže. Ať se vrhnete na klasické kung pao, sushi nebo vietnamské závitky, zde najdete vše, co potřebujete.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS