21/7
Kuchyně prozářené barvami

Kuchyně prozářené barvami

21. července 2015 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Kuchyně , Nábytek , Nádobí , Stoly a stolky

Sponzorované odkazy:

Takzvané colorfull kuchyně, jsou takové, kde nejsou barvy bez ladu a skladu naplácány vedle sebe, ale naopak. Zde se snoubí barevné hrátky do detailu. Vše je vkusně a s mimořádným citem nakombinováno tak, aby se zde obyvatelé cítili opravdu dobře.

Pojďte s námi na procházku barvami, styly a inspirujte se!

Červená pouze v akcentu

S přihlédnutím ke staršímu domu a jeho architektuře, byl zvolen barevný obrazec, kde vévodí pastelová a bílá barva. Červená je zde přidána jen na některých prvcích jako doplňkový akcent, který oživí a osvěží interiér. Pastelově zbarvená podlaha doplňuje bílou rohovou kuchyňskou linku, dodávající interiéru opticky na prostoru. Linka kontrastuje s varným centrem v červené, který je vlastně předělem kuchyňského a jídelního prostoru. Zajímavá je tmavá předložka u linky s červeným a pastelovým vzorkem, která se snoubí s černou žulou na pracovních plochách.

Lilen/Flickr.comLilen/Flickr.com

Světlá a tmavá přírodní

Zajímavé a netradiční zkosení kuchyňského stropu dalo základ tomuto barevnému ladění. Všude je použit přírodní tmavý a světlý materiál. Příjemné třešňové dřevo v kombinaci s tmavě žulovými pracovními plochami a zabudovanými spotřebiči v nerezu je opravdu velmi pohodová kombinace. Kuchyňský komplex linky ve tvaru U je doplněn barovým snídaňovým posezením, který interiér velmi příjemně uzavírá.

sared/Flickr.comsared/Flickr.com

Hnědá se žlutou

Malý a stylový interiér uzavřené kuchyňky, přecházející barovým pultem do obývacího prostoru je vyveden celý v sytě žlutých a hnědých tónech. Cihlová tmavě hnědá neopracovaná zeď se velmi dobře vyjímá k nerezové digestoři, žlutým stěnám i koženkovým barovým stoličkám. Zajímavě vyznívá kombinace tmavé a světlé žuly na pracovní desce a barovém posezení. Dekorativní záclonky a závěsné osvětlení udělaly pěknou tečku celého prostoru.

Sezgio/Flickr.comSezgio/Flickr.com

Pestrá bílá kuchyně

Směs několika stylů může přijít někomu divná, ale je přinejmenším nezvyklá a neotřelá. Terakotové dlaždice vytváří na pozadí bělostné kuchyňky velmi výrazné dekorativní prvky, které interiéru dominují. Ladí však velmi pěkně s červenohnědou dlažbou i bílým kuchyňským nábytkem, doplněným dřevěnými pracovními deskami.

retro/Flickr.comretro/Flickr.com

Aqua s bílou

V čisťounké bělostné kuchyňce působí ručně malovaný „vodní“ nástěnný reliéf jedinečně. Modrozelené ladění malby příjemně zpestří celý interiér. A není to jen záležitost dekorativní, je rovněž praktickou kachlovou ochranou kolem varného centra a digestoře, kde dominuje prostoru kuchyně. Očividně pro milovníky moře a oceánů, dotaženo do detailu i s úchyty na spodních dvířkách kuchyňské linky, které mají příznak rybek.

Maarine/Flickr.comMaarine/Flickr.com

Denimovská modrá

Tak tohle je něco! Velice příjemná denim modř s přírodním dřevem ve veliké prostorné kuchyni pro početnou rodinu. Poskytuje množství prostoru k uskladnění i práci a pohybu v ní. Kosený strop je sladěn se stejně navrženými okny. Tahle denim modrá je velmi útulná a jemná barva. Světle hnědý dřevěný stůl a židle jsou doplněny dřevěnou podlahou ve shodném odstínu.

Denim/Flickr.comDenim/Flickr.com

Světlá a současná

Na titulní fotografii je malý prostor kuchyně využit beze zbytku. Kombinace bílé barvy spolu s přírodním javorem a dřevěnou podlahou vytvořila teplé a příjemné kuchyňské prostředí. Vzdušnost nábytku je dána využitím převahy bílé barvy a skleněných prvků. Bílé a prosklené vrchní skříňky kuchyňské linky, skleněná deska barového pultu trochu kontrastující s tmavou žulou pracovní desky. Ale ani to není interiéru této malé kuchyňky na závadu.

Úvodní obrázek: Ferdie/Flickr.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS