24/4
Ložní prádlo: saténové nebo flanelové povlečení?

Ložní prádlo: saténové nebo flanelové povlečení?

24. dubna 2013 v 00.00 , Bytový textil

Sponzorované odkazy:

Snad každý se po náročném dni těší na pohodlí domova. Pro kvalitní odpočinek je velmi důležitý spánek. Dobré matrace, peřiny a také povlečení nám každý den přinášejí potěšení zasloužené relaxace. V tomto článku se zaměříme jen na jednu složku tohoto pohodlí – na povlečení. Rozhodovat se budeme mezi dvěma materiály, konkrétně půjde o satén a flanel.

Saténové povlečení a jeho chladivé vlastnosti

Saténové povlečení si mnozí pořizují díky lesklému vzhledu, který se perfektně hodí do moderních interiérů. Někdy zapomínáme na úžasné vlastnosti saténu, které doceníme zejména v horkých letních dnech. Satén je totiž chladivý a navíc na dotek jemný. Nabízí příjemný spánek v objetí materiálu, jenž vás při každém pohybu něžně pohladí.

Za nevýhodu lze považovat v některých případech dražší pořizovací cena, dále fakt, že v období zimy příliš nezahřeje a možná někoho rozčílí i to, jak lehce sklouzne na zem. Při výběru nedejte na cenu, ale kvalitu. Levný satén nadělá více škody než užitku.

Doporučuji z vlastních zkušeností povlečení Bugatti vyrobené z exkluzivního materiálu 100% bavlněný mako satén. V tomto případě nemohu jmenovat bez ohledu na roční období jediné negativum. Navíc značka Bugatti (velmi pěkné povlečení nabízí též Coeliva) se vyznačuje jako specialista na moderního francouzské povlečení – tedy prodloužené povlečení.

Flanelové povlečení vždy zahřeje

Na opak flanel v sobě nese úžasné izolační vlastnosti, a tak se můžeme do flanelového povlečení bez obav choulit celou zimu. Avšak hrozí nebezpečí, že se nám z měkkého pelíšku nebude chtít vylézt. Flanel je měkký a lehký. Ale i u flanelu si dejte velký pozor, abyste nekoupili „zajíce v pytli.“ Na trhu je totiž flanel vlněný a bavlněný, ale bohužel také viskózový. Takové ložní prádlo nemusí být příliš kvalitní a navíc povlečení z viskózového flanelu mohou špatně snášet lidé s citlivou pokožkou.

Alergici jistě ocení speciální povlečení z mikrovlákna vyrobené ze 100% polyesteru.

Už máte vybráno? Dáte přednost flanelu nebo saténu? Vyzkoušejte oba materiály, jistě si je zamilujete. Jen dbejte na vysokou kvalitu a funkčnost povlečení.

Zdroj: www.ikea.cz ,

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS