12/4
Domácí solární elektrárna nejen pro technologické nadšence

Domácí solární elektrárna nejen pro technologické nadšence

12. dubna 2022 v 22.00 , Domy

Domácí solární elektrárna již v dnešní době není záležitostí pouze pro technologické nadšence. Čím dál více domácností volí tuto možnost obnovitelného a nevyčerpatelného zdroje energie. Domácí solární elektrárna k výrobě elektřiny nepotřebuje žádné palivo a je tak šetrná k životnímu prostředí. A jaké jsou její další nenahraditelné výhody?

Výhody domácí solární elektrárny v současnosti i do budoucna

Pořízením domácí solární elektrárny se stáváte nezávislí na dodávkách elektřiny ze sítě a na dalších souvisejících skutečnostech jako jsou např. ceny elektřiny nebo výpadky sítí. Díky bateriím může být vyrobená energie akumulovaná během dne spotřebována následně během noci. Pro instalaci domácí solární elektrárny není potřeba nijak zasahovat do stavby a následná obsluha panelů je zcela nenáročná. Žádný problém není ani to, pokud nemáte střechu dostatečně uzpůsobenou na instalaci fotovoltaických panelů. Domácí solární elektrárnu je možné umístit i na budovu přilehlého pozemku nebo např. střechu Vaší garáže či pergoly.

Vyplatí se mi domácí solární elektrárna?

Domácí solární elektrárna je primárně určena k pokrytí vlastní spotřeby elektřiny. Zřízení vlastní solární elektrárny se Vám vyplatí v případě, že Vaše spotřeba v domácnosti přesahuje 2 MWh. Průměrná spotřeba elektřiny u menšího až středně velkého rodinného domu se přitom pohybuje mezi 2000 – 3200 kWh za rok. Tyto parametry platí v případě, že elektřinou pouze svítíte a napájíte běžné spotřebiče. Domácí solární elektrárna je poměrně nákladná na pořízení. Ceny fotovoltaických panelů však stále klesají a investované peníze se Vám po několika letech vrátí. Elektřina vyrobená z domácí solární elektrárny již totiž bude zdarma. Nechte si s výběrem poradit od společnosti Fotovoltaika Gottwald, kteří nabízí komplexní řešení domácí solární elektrárny na klíč.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS