27/12
Známe barvy roku 2022!

Známe barvy roku 2022!

27. prosince 2021 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Design , Nábytek , Nádobí , Sklo , Svítidla

Sponzorované odkazy:

A je to tady! Máme jasno! Pro rok 2022 byly určeny. Institut Pantone vybral sytější barvičku a společnost PPG pro změnu jemnou světlou a značky Sherwin-Williams a Glidden také.

Jsou společnosti a značky, které každoročně barvu rou určují. Ta může být využita na zdi a stěny, v nábytkářském průmyslu, nebo v designu i jako bytové doplňky. Samozřejmě i v dalších odvětvích hrají barvy roku roli a také v domácnostech.

Jaké barvy budou roku 2022 vévodit?

  • značka Glidden volila sytější šedozelenou nazvanou Guacamole Color (avocado)
  • společnost PPG vybrala jemnou olovově šedou pojmenovnou Olive sprig
  • firma Sherwin Williams zvolila sytější šedozelenou pod názvem Evergreen Fog (stálezelená mlha)
  • a Institut Pantone vybral sytě modrou fialovou Veri peri

Ať si vyberete tu či onu, neprohloupíte. Některé z těchto barev (ne-li všechny) se dají i spolu krásně nakombinovat, jelikož jsou si odstínem příbuzné a lze jimi vytvořit interiér tón v tónu. Můžete tak popustit uzdi své fantazii a vytvořit si svůj vlastní barevně snový domácí svět.

Olive sprig

Olivově šedá má být symbolem olivové větvičky, tedy jemné a elegantní, krásně kombinovatelné barvy. Je jemná, a proto působí přirozeně. Má předurčovat zrod po pandemii do míru, pohody i návrat k přírodním hodnotám.

Evergreen Fog

Je malinko výraznější odstín olovově šedé. Patří do nostalgické řady odstínů barevné škály, přičemž je skvělým základem či doplněním jak na stěnách a tapetách, tak na nábytku a doplňcích. Můžete ji i propojit s Olive sprig barvou a nakombinovat je obě dvě vedle sebe, nebo spolu v motivech a vzorech.

Guacamole color

Na šedozelenou vsadili i u Gliddenu, ovšem tady je to ještě o stupínek sytější odstín PPG olivového a Evergreen Fog – šedozelená barva Guacamole podobná vnitřku i slupce avokáda. Je to jemný i chladivý odstín barvy, který lze propojit také s dvěma předchozími.

Pantone a Veri Peri

Pantone šel jinou cestou, a vybral pro rok 2022 modrofialovou Veri Peri. Ta má být symbolem hravé i vážné aktuální situace i naděje a dobra do budoucna. Odpovídá barvám generace Z, která dnešní době dominuje.

Zdroj foto: Pantone.om, PPGpaints.com, Glidden.com, Sherwin-williams.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS