4/12
Herečka Lucie Benešová: "Nesnáším stereotyp, letos strávíme Vánoce v pronajaté chalupě"

Herečka Lucie Benešová: "Nesnáším stereotyp, letos strávíme Vánoce v pronajaté chalupě"

4. prosince 2020 v 00.00 , Bytové doplňky , Design

Sponzorované odkazy:

Rodina pohromadě, živý stromeček, pohoda s blízkými, ale také výzdoba a překvapení. To všechno podle herečky a moderátorky Lucie Benešové tvoří ty pravé Vánoce. Jak řeší předvánoční úklid? Dodržuje nějaké vlastní vánoční tradice? A v čem pro ni budou letošní svátky jiné? Přečtěte si vánoční rozhovor s Lucií Benešovou a nechte se inspirovat i jejími tipy na dárky pro celou rodinu.

Co máte, Lucko, na Vánocích nejraději?

Mám ráda tu vůni, výzdobu, atmosféru a překvapení. Snažím se každý rok něčím mile překvapit děti, manžela a vůbec celou rodinu, o tom to podle mě je. O společných chvílích a o tom, že se snažíte s tím druhým strávit čas a udělat mu radost.

Jak u Vás probíhají přípravy? V čem to bude letos jiné?

Vánoční přípravy u nás začínají už s prvním adventním víkendem. Máme takovou předvánoční tradici, která trvá už 15 let. Sejdeme se s kamarádkami a jejich dcerami u nás na chalupě kousek od Knína a vyrábíme adventní věnce. Většinou tvoříme z toho, co najdeme v okolním lese, přidáme jen třpytky, dekorační mašle a drobné ozdoby. Letos se to ale kvůli bezpečnostním opatřením celé uskuteční asi jen v kruhu rodiny. I tak se ovšem moc těším, až uvidím svoje nejbližší.

A co předvánoční úklid? Máte nějakou speciální vychytávku?

Uklízím celoročně a neuznávám předvánoční úklidy, protože to se člověk lidově řečeno úplně zrychtuje a pak nemá už na nic náladu a energii. Co se týče vychytávek, teď jsem si oblíbila speciální akumulátorový čistič oken z Astoreo, s tím je mytí oken rychlejší a mnohem efektivnější. Svůj dům uklízím po částech: třeba, když uklízím v obýváku, vezmu rovnou i příslušné okno. Úklidem se také během pandemie udržuji v kondici. Nechodím do fitness, bohatě mi stačí náš dvoupatrový dům.

Kde budete Vánoce letos slavit? Doma, nebo na chatě?

Na Vánoce jsem pronajala chalupu v Jeseníkách, tam se vejde celá rodina. Bude tam místo pro 14 lidí, uvidíme, kdo všechno přijede. Vánoce ob rok střídáme, jednou u nás doma, podruhé někde jinde, nemáme rádi stereotyp. Moc krásné byly Vánoce na chalupě v Rakousku. Vím, že je to nepraktické kvůli dárkům, ale zase velice romantické. Alespoň jednou za rok strávíme několik dní společně jako celá rodina. Pro mě jsou Vánoce hlavně o tom, abych viděla svoje blízké. A ty uvidím, takže to je nejdůležitější. Ostatní věci zvládneme a vydržíme. Co se týče cukroví, to si vezmeme s sebou, s dcerou Larou napečeme perníčky, o ostatní se postará Tomášova maminka, protože ta peče úplně skvěle.

A jak to bude s vánočním stromečkem, když budete na svátky v pronajaté chalupě?

Stromečky budeme mít dva, oba živé. Jeden doma a druhý si vezmeme na chalupu. Domluvila jsem se s majitelem, že nám půjčí nějaké vánoční ozdoby, takže vůbec nevíme, co nás čeká. Těším se, bude to dobrodružné a možná přímo na místě vyrobíme i pár papírových ozdob. Co se týče stromku doma, ten zdobím už tři týdny před Vánoci. Mám ho jako vánoční dekoraci, prodloužím si tím celý ten magický čas. Většinou ho zdobím každý rok jinak. Miluji bílou barvu a vintage styl, takže letos bude s největší pravděpodobnost bílý. Bílá barva je navíc univerzální a dá se skvěle kombinovat.

Jak pak strávíte zbytek svátků? Budete navštěvovat příbuzné?

Letos budeme rovnou všichni spolu v Jeseníkách, a to celý vánoční týden. Jinak většinou jezdí celá rodina vždy k nám do domečku do Prahy.

Co byste si letos přála na Vánoce nejvíc?

Abychom byli všichni zdraví i v této složité době a abychom se všichni ve zdraví a dobré náladě sešli i příští rok!

Dárkové tipy Lucie Benešové: Čím potěšit celou rodinu?

A jak to o letošních Vánocích budete mít s dárky? Máte už docela velké děti – píšou ještě dopisy Ježíškovi?

Píšou, hlavně nejmladší Laruška. Štěpán taky. Ovšem jako moderní děti dopisy doplňují odkazy nebo posílají SMS. Letos bude hodně internetový Ježíšek, kvůli zavírání obchodů. Takže už teď mám dárky objednané, aby se to stihlo. A to je podzim! Určitě letos vyberu i něco z Astoreo.cz, mají tam moc pěkné dárky pro celou rodinu.

Pro babičku: Mění barvu a krásně voní!

Osvěžovač vzduchu od německého výrobce Beurer je praktickým, zároveň stylovým bytovým doplňkem. Vzduch v místnosti nejen provoní, ale i zvlhčí. Je kompatibilní hned s několika ve vodě rozpustnými aromatickými oleji, aroma tak lze snadno změnit podle nálady. LED podsvícení mění barvy a navodí kouzelnou vánoční atmosféru. Vyzkoušejte vonné oleje pro dobrý spánek, vitalitu nebo relaxaci. Koupíte na Astoreo.cz za cenu 1 399 Kč.

Pro dědečka: Vždy pohodlí a teplo na nohy

Pohodlná a hřejivá vyhřívací bota je hlavně v zimě doslova poklad. U televize, při čtení, luštění křížovek – vždy udrží nohy v teple. Bota je z příjemného, měkkého a prodyšného materiálu, vložka je vyjímatelná a lze ji ručně prát. Teplotu si můžete regulovat na třech úrovních, proti přehřátí botu chrání unikátní ochranný BSS. Koupíte na Astoreo.cz za 1 299 Kč.

Pro dceru: Poslouchat i zpívat si kdykoliv a kdekoliv

Ať už vaše ratolesti rády hudbu jen poslouchají, nebo si i z plna hrdla zazpívají, tento přenosný reproduktor pro ně bude tím pravým. Bezdrátový přenosný reproduktor PHILIPS je totiž opatřen i Bluetooth mikrofonem a stačí tak jen jedno ťuknutí do tlačítka, aby nahrál a uložil každé karaoke vystoupení. Je velice skladný, i s mikrofonem měří jen asi 13 × 13 cm, takže se vejde do každého batůžku, a tak zabaví i na výletech s kamarády nebo o přestávce ve škole. Koupíte na Astoreo.cz za 1 399 Kč.

Pro manžela: Domácí dílna v kufříku

Zatímco ženy mají plnou skříň oblečení, a přesto nemají co na sebe, muži mají plnou dílnu nářadí, ale stejně jim každou chvíli schází tu správný šroubovák, tu vhodné kleště. S touto 54dílnou sadou kvalitního nářadí trable domácích opravářů a kutilů alespoň na chvíli zažehnáte. Koupíte na Astoreo.cz za 999 Kč.

Pro syna: Ponožky pro veselé dny

Ponožky jako vánoční dárek jsou taková klasika. Rozhodně to ale nemusí být nuda! Barevné a veselé ponožky z příjemné česané bavlny a s obrázkem oblíbené pandy svého nositele vždy naladí na pohodovou notu. Koupíte na Astoreo.cz za cenu 169 Kč.

Zdroj foto: Astoreo.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS