19/12
Na zelenou notu (nejen) o vánocích

Na zelenou notu (nejen) o vánocích

19. prosince 2016 v 11.15 , Koupelny , Kuchyně , Ložnice , Nábytek , Nádobí , Obývací pokoje , Předsíň , Příbory , Sklo , Stoly a stolky , Svítidla , Vany a sprchové kouty

Znáte to, okolo vás všude samý shon a chvat, téměř každý hovoří jen o vánocích. O pečení cukroví, o dárcích pod stromeček, nebo přímo o stromku, který shání. A samozřejmě o vánočním úklidu. Stále máme zažito od babiček a maminek, že se vše musí lesknout a zářit čistotou. A každý naříká, že nestíhá a že ty vánoce jsou na draka. Co s tím?

zelená řada čisticích prostředkůzelená řada čisticích prostředků

Stop! Zastavte se, zhluboka se několikrát nadechněte a vykročte z kolotoče stresu. Nálada pod bodem mrazu vám určitě nepomůže! Vždyť Vánoce jsou především svátky klidu, pohody a míru. A vše lze přece zvládnout lehce, s úsměvem a radostí. Přichází nejkrásnější čas v roce, s nímž pojí především sounáležitost rodiny, radost z hojnosti, tedy toho co nám bylo dáno a dopřáno (nejen ve smyslu materiálním) a poetika okamžiků. Je to o setkáních v rodině, s přáteli a známými.

To je důležitější, než vymetený a sterilně čitý dům či byt. Ne, nebrojíme zde proti úklidu. Naopak. Samozřejmě, že uklízet se musí – hektická doba, náš způsob života i životní podmínky nás k tomu nutí. I v dobách, kdy nebylo tolik hluku a tak předimenzovaná doprava se uklízelo. Ale zapojila se do úklidu a vánočních příprav často celá rodina. Tak proč to neudělat nyní také? Posílí se tím soudržnost v rodině a může to být i legrace.

Do boje s nečistotou a prachem můžete zapojit i další „páky“, extra speciální. Takové, s nimiž budete mít pocit, že vánoční úklid není jen o čištění, ale i jakýsi dar přírodě. Zelený dar. Zkuste letos uklízet zeleně. Ne nenutíme vás doma ladit vše do zelena, nebo natírat (co lze) zelenou barvou. Máme na mysli pomocníky k úklidu. I ti mohou být zelení. Co třeba zelená řada koncentrovaných a biologicky odbouratelných čisticích kamarádů k prima úklidu? Úklidu, který bude celý bez zatížení přírody?

Tahle zelená skvadra má sílu Golema a šetrnost pírka ke všem čištěným povrchům. A celé jsou koncipovány tak, aby nezatěžovaly životní prostředí. Právě proto jsou snadno biologicky odbouratelné, přitom vhodné i pro domácnosti s vlastní čističkou odpadních vod. Tak proč si letos o vánocích (a nejen o nich) nezahrát na zelenou notu – a vše řešit lehce a s úsměvem?

Protože mít krásné a pohodové dny (a nejen vánoční svátky) je to, co chtějí všichni.

Všechny výrobky zelené řady naleznete a můžete online zakoupit na Zeniteshop.cz.

Zdroj foto: Zeniteshop.cz

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS