25/5
Pomocníci do kuchyně, z nichž budou „na větvi“ i vaše děti

Pomocníci do kuchyně, z nichž budou „na větvi“ i vaše děti

25. května 2018 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Kuchyně

Sponzorované odkazy:

Blíží se konec školního roku a s ním i letní prázdniny, kdy většina rodin chce trávit co nejvíce času pohromadě. Zabavit však děti na delší dobu nějakou smysluplnou činností může být někdy pěkná fuška. Co takhle zkusit strávit trochu času společně v kuchyni? Je to praktické a může to být ohromná legrace.

Pokud nevíte jak na to, přinášíme vám tipy na pomocníky, které budou bavit nejen vás, ale i vaše ratolesti. Uspořádejte tak party v letním stylu společně s vynikajícími nanuky nebo s vlastnoručně vyrobenou cukrovou vatou!

I na rozlučku do školy

Než naplno odstartují prázdniny, je zvykem se ve škole při předávání vysvědčení s třídním učitelem či učitelkou rozloučit nějakým malým dárkem. Nemusíte sázet jen na kytku, děti klidně mohou společně s vámi něco hezkého upéct, třeba perníčky ve tvaru srdíčka, které se dají zavěsit na hrneček nebo sušenky s obrázky – stačí si pořídit speciální „vykousnutá“ vykrajovátka nebo dřevěná razítka.

Keksy i perníčky

Taková parádní srdíčka lze vyrobit z mnoha receptů na různá křehká, piškotová, sušenková nebo perníková těsta. Postačí jen dětem pomoci s těstem, a ony si poradí za vašeho dozoru dost dobře i samy. Bavit je bude nejvíce asi vykrajování, kladení na plech, čekání na upečení a pak i zdobení. To mohou pojmout po svém a plně dle vlastní fantazie. Využít lze různé druhy posypek od korálků a kuliček přes krémové zdobení.

Radost jim udělá i vlastní upečení sušenek cookies, jež za přispění dřevěných razítek krásně dozdobí různými motivy – srdíčka, čtyřlístek, nebo smajlíka. A když pak vloží děti hotové cukroví do hezké krabičky a převážou ozdobnou stužkou – voli lá a krásný dárek je na světě.

Také celoroční úsilí ve škole je důležité pořádně oslavit. Pokud ale ještě nevíte, jaká sladkost by udělala radost vašemu dítěti, zkuste něco nového a neotřelého.

Cukrová vata jako z pouti

Představte si, že si ji dnes můžete připravit i sami doma, a to lehce a rychle. Díky domácímu výrobníku na cukrovou vatu bude každá oslava či narozeniny nebo je posezení v kruhu známých nezapomenutelné. Všechno, co potřebujete, je už jen klasický nebo barevný cukr krystal, dřevěná tyčka a výroba sladké dobroty může začít. Žádné léto se samozřejmě neobejde bez zmrzliny, a ani na tu domácí pomocníci nezapomínají. Je k mání forma na zmrzlinu, díky níž ji snadno vyrobíte doma. A jak na zmrzlinu? Tvořítka stačí naplnit oblíbeným ovocným pyré a uložit do mrazáku. To je vše. Po vyprázdnění je lehce umyjete v myčce.

A ještě si můžete vybrat

  • zdravou zmrzlinovou variantu plnou ovoce přímo ze zahrádky
  • nebo trochu nezdravou smetanovou zmrzlinu
  • a jestli mezi vaše favority patří zmrzliny v křupavém kornoutu, zkusit můžete formy na kornoutky v nerezovém provedení

Díky nim připravíte bez problémů kornoutky na zmrzlinu z griliážového i listového těsta.

Když venku prší

Ne všechny letní dny jsou vždy příjemně slunečné, a tak se můžete v deštivých a nevlídných dnech věnovat pečení. Pomohou vám silikonové formy ve tvaru medvídků, smajlíků či báboviček. S nimi budete mistři na výrobu chutných svačinek z piškotového či muffinového těsta. A pokud budete chtít děti zapojit do tvoření, více si vyhrají třeba při přípravě cake pops, které mohou sami namáčet v čokoládě a zdobit nejrůznějšími posypkami či třpytkami.

Všechny pomocníky najdete na www.SvetCukraru.cz

Zdroj foto: Svetcukraru.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS