23/4
Jak vybrat síť do oken

Jak vybrat síť do oken

23. dubna 2018 v 17.30 , Stavba a rekonstrukce

V létě se do našich domovů dostávají nezvaní hosté v podobě obtížného hmyzu. Stává se to zejména při větrání k večeru, kdy necháme rozsvícená světla. Nejefektivnější ochranou proti vniknutí hmyzu jsou sítě do oken.

Dříve než si sítě proti hmyzu pořídíte, je nutné pečlivě změřit všechna okna i dveře. Pak vás už čeká volba vhodného typu sítě. Většina sítí je užších než 0,5 m a širších než 1,5 m. Je možné zkombinovat několik sad síťových žaluzií a velikost upravit. Maximální šířku pokryjete plisovanou sítí. Při výběru typu sítě se vždy raději poraďte s odborníky na nejvhodnější sítě.

Typy sítí do oken

Pokud ještě stále váháte, zda jsou lepší sítě do oken černé nebo bílé, řešíte to asi z hlediska jejich průhlednosti. Chcete-li si zajistit, že nebude vidět dovnitř ani ven, doporučujeme zvolit bílou síť, kterou dejte určitě na toaletu a do koupelny. Pokud však chcete dobře vidět ven, třeba do zahrady na děti, tak si pořiďte černou síť. Ta se hodí třeba i do obývacího pokoje.

Sítě proti hmyzu do oken

Do oken lze nainstalovat různé sítě, pevné, odsazené, s límcem, navíjecí, posuvné i plisované. Každý typ má i svá specifika. Pevná okenní síť je vhodná téměř do všech druhů oken. Síť s límcem je určena zejména pro plastová okna a jde o vylepšenou variantu sítě pevné. Odsazená síť se instaluje tam, kde rám okna přesahuje konstrukční prvky. Instalace sítě proti hmyzu se provádí vždy zevnitř okna. Navíjecí síť připomíná vnitřní rolety. Díky navíjecímu systému můžete nechat síť přes zimu zavinutou. Posuvná síť je podobným typem umožňující průchodnost okna odsunutím.

Dveřní sítě proti hmyzu

Vhodná síť proti hmyzu do dveří se hodí do klasických i balkónových dveří. Jsou různé typy navíjecích sítí, sítě posuvné, plisované, s montážním rámem i extrudované pantové. Do dveří se hodí navíjecí sítě, které oproti posuvným nepřekáží a jsou průchodné. Sítě s montážním rámem jsou pantové a instalují se přímo na rám dveří. Extrudované pantové sítě jsou vhodné do dveří, kterými běžně nechodíte. Plisované sítě se hodí do fasádních otvorů, na dveře lodžií, balkonů, na zahradu i terasu.

Autor: Louver.cz

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS