19/9
Ochrana proti ptákům, holubům a jinému ptactvu

Ochrana proti ptákům, holubům a jinému ptactvu

19. září 2018 v 23.45 , Domy

Ptáci jsou nedílnou součástí života lidí. Žijí nejen v lesích a v přírodě, ale také ve městech, kdy bývají mnohdy velmi nepříjemnou záležitostí. Proč? Jejich výkaly znečišťují chodníky, výlohy, okna, parapety, balkóny … a samozřejmě střechy. Mezi nejúčinnější ochranu proti ptákům jsou hroty. Tyto zábrany jsou bezpečné, nemusíte se obávat, že se na ně ptáci napíchnou nebo zraní. Konce hrotů jsou ztupené.

Hroty, větrací pásy, mřížky a síťový systém

Existuje hned několik funkčních zábran proti ptactvu. Hrotové systémy jsou vyrobeny ze stabilní umělohmotné postavy s trny nebo flexi ohebné celokovové. Hroty proti ptákům jsou určeny pro ošetření všech typů ploch, které je nezbytné pře ptáky ochránit. Nejčastěji bývají používány na balkónech, říms na fasádách, hřebenů střech, okapů, lodžií apod.
Chcete-li ochránit před ptactvem a větším hmyzem, můžete využít větrací pásy a mřížky. Větrací pásy se vyrábějí v různých barvách. Většinou se vybírají podle barevného provedení střechy. Plastové nebo hliníkové okapové větrací mřížky zabraňují spadání listí a drobného zvířectva do systému střechy.
V neposlední řadě existuje síťový systém proti ptákům, který se hojně využívá jako ochrana balkonů, lodžií, dvorů, světlíků a ochozů.

Péče o domy

Každá správa budov má svého správce, který se stará o budovu. A to po všech stránkách. Samozřejmě chrání budovu před nepříznivými vlivy. I když se vám to možná nezdá, ochrana proti ptactvu je na každodenním pořádku všech z nás. Určitě mi dáte za pravdu, že takoví holubi dokáží být mnohdy velmi otravní. Jejich výkaly se rozhodně krásně nevyjímají na parapetech, střechách, oknech, reklamních plochách ani na jakémkoliv jiném majetku.

Vlaštovky

I když už se vlaštovky připravují na odlet do teplých krajin, není od věci už začít myslet, čím si příští rok ochráníte fasádu domu. Vlaštovky hnízdí uvnitř staveb, na chodbě domu, v síni, ve stáji a jiřičky staví zase svá hnízda zvenčí na stěnách budov. Tito ptáci nám pomáhají zbavovat se otravného hmyzu, ale bohužel jako daň si vybírají čistotu. Bohužel jejich trus se pak nachází na fasádách i pod nimi.
Víte o tom, že odstraňování hnízd jiřiček je protizákonné? Pokud tedy nechcete mít pod římsou jejich trus, zamezte jim v hnízdění.
Dříve si lidé pomáhaly zamezovat hnízdění ptáků pomocí zavěšených proužků alobalu a CD, které jim velmi vadí. Bohužel takovým řešením sice zamezíte hnízdění, ale zároveň zohyzdíte novou fasádu. V dnešní době si můžete pořídit hrotové zábrany proti vlaštovkám a jiřičkám. Ochrana proti vlaštovkám jsou např. pásky s hroty z nerezové oceli bývají přilepovány transparentním silikonovým tmelem, který na první pohled není vůbec vidět a fasáda tak vypadá stále moderní a krásná.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS