3/2
Tajemství bytové barvy 2016

Tajemství bytové barvy 2016

3. února 2016 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Design , Nábytek

Sponzorované odkazy:

Ve světě americký Colour Institute Pantone přiřkl letošku trend jemných pastelů, když namísto jedné hlavní barvy byly vybrány hned dvě. Odborníci značky Dulux šli dál – mají svoji hlavní barvu pro letošní rok. Jakou?

Dle Colour Institute Pantone vedle růžové Quartz a modré Serenity, jsou v kurzu broskvová Echo, tmavěmodrá Snorkel, jemně žlutá Buttercup, jemně akvamarínová Limet Shell, světle fialková Gray, světlečervená Fiesta, světlé kávová Iced Coffee a středně zelená Flash.

Jemná a světlá

A podle odborníků značky Dulux je hlavní barvou interiérů a bytových doplňků letos okrově zlatá. Barvička dostatečně světlá na to, aby přitahovala pozornost, ale natolik jemná, že ji ze parádně nakombinovat s jinými odstíny. Tento trend Duluxu je výsledkem přirozeného vývoje od loňské měděné oranžové, k vládě tlumené a sofistikované palety, kterou naplňují jemné odstíny středních tónů okrově zlaté.

Okrově zlatá = správné vyšlápnutí v interiéru

Pro letošek tedy jak v módě tak v bytovém interiéru vládne tlumená paleta barev. A jedničkou roku s číslovkou 2016 je zde okrově zlatá. S ní nešlápnete vedle, naopak, je to barvička která dodá vašemu bydlení sofistikovaný punc jemnosti, domáckosti i originality.

V kurzu jsou všechny odstíny okrové od světlé až po sytě zlaté. Zlato jako deviza i základ v jemném a zároveň trendy pojetí, to je motto letošní barvy. Barevné módní trendy se mění a s nimi souzní i barevná škála všech odstínů okrové zlaté pro aktuální rok.

Tmavá paleta

A tak dejte vale sytě oranžové, a zkuste korálovou. Zapomeňte na žlutou a vyměňte ji za okrovou. Namísto modré se inspirujte šedou. Nová paleta má sice často tmavou a nenápadnou vizáž, ale přesto zůstává jemná a přátelská.

Odrazem letošních barev je inspirace odstíny z let minulých, vsazená do současnosti. Změnit interiér lze razantně a zgruntu – barvou zdí a nábytku, anebo jednoduše – barvou bytových textilií a doplňků. Vedle určitě nešlápnete ani s temnými odstíny noční oblohy, šedí soumraku, či naopak s živými barvami.

Zdroj foto: Dulux

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS