7/10
Nové trendy ve světě matrací do vaší ložnice

Nové trendy ve světě matrací do vaší ložnice

7. října 2015 v 21.00 , Ložnice

Koupě matrace je poměrně finančně náročná, zvláště pak jedná-li se o kvalitní matraci, díky které je spánek kvalitní a zdravý. Podle posledních průzkumů se ukázalo, že Češi na svých matracích nešetří a investují do svého spánku. Jaké matrace jsou novinkou na trhu a jaké jsou naopak stálice, to se dočtete v následujícím článku.

Kvalitní matrace výhodně?

Při výběru nové matrace sehrává, ačkoliv by neměla, cena. Odborníci rozhodně nedoporučují kupovat matrace v hypermarketech, které nabízejí sice levné, ale nekvalitní matrace. Takové matrace mohou způsobovat bolesti zad nebo krční páteře.

Matrace by se měly nakupovat ve speciálních obchodech, kde s výběrem pomáhají specialisté, kteří na základě vámi uvedených požadavků a zdravotního stavu navrhnou nejvhodnější matraci. Ve specializovaném obchodě se nemusíte bát nakupovat matrace v akci. Nabídky matrace 1+1 vždy obsahují kvalitní matrace.

Novinky ve světě matrací

Pokrok nelze zastavit a to platí i v oblasti matrací. Výrobci neustále vyrábějí matrace za pomoci moderních technologií a posouvají tak jejich kvalitu nahoru. Nejnovějším přírůstkem jsou gelové matrace, které mají značný vliv na kvalitu spánku.

Dalšími novinkami jsou wellness matrace, které slouží jako masážní matrace a nabízejí maximální relax a odpočinek. Wellness matrace mají většinou 7 anatomických zón a jádro z viscoelastic­ké pěny.

3D Rainbow Technology

3D rainbow technology je speciální technologie, kdy jsou k sobě skládané pěny různých typů, hustot a barev, a to ve třech osách. Vzniká tak duha – rainbow. Nejen, že takové matrace mají atraktivní design, ale navíc poskytují vysoký komfort zdravého spaní.

Všechny matrace, které jsou vyrobené pomocí 3D Rainbow Technology poskytují skvělou bodovou elasticitu, vysokou průchodnost vzduchu a masážní efekt.

Gelové matrace

Gel je nově vyvinutý materiál, který se využívá na výrobu matrací. Gel nabízí celou řadu nových vlastností, které dokáží zajistit kvalitní a zdravý spánek. Do ložné plochy matrace jsou vkládány gelové segmenty, které vytváří akupresurní body. Ty dokáží uvolnit svalstvo a rozdílná tuhost ložné plochy napomáhá k relaxaci svalstva.

Vlastnosti gelové matrace

Nové vlastnosti, které gelové matrace nabízejí, mají značný a hlavně pozitivní vliv na kvalitu spánku. Do těchto vlastností se může zahrnout:

  • udržování teploty
  • schopnost obtékání těla – matrace se vytvaruje přesně podle částí lidského těla a odlehčuje je
  • mechanická nezničitelnost
  • tepelná vodivost a schopnost akumulace tepla

Velkou výhodou gelových matrací jsou jejich hygienické vlastnosti. Roztoči a bakterie nemají šanci se na gelové matraci usadit a začít se dál množit. Jsou tak velmi vhodné pro děti, alergiky a do sterilních prostředí, jako jsou nemocnice a léčebny.

Matrace na míru i netradiční rozměry

V současné době není nic neobvyklého si nechat připravit matrace na míru. Většina výrobců nebo prodejců tuto službu zahrnula do své běžné nabídky. Není tak problém si nechat vyrobit oválnou matraci nebo matraci se speciálnímu rozměry.

Stále více oblíbenými se stávají manželské matrace, nejčastějšími rozměry jsou matrace 140×200 pro menší manželské postele a 160×200, což jsou rozměry klasické. Při výběru rozměrů matrace je důležité sledovat výšku, šířku a délku.

Délka by měla být minimálně o 10 – 15 cm delší, široká tak, aby se člověk mohl pohodlně otočit a vysoká minimálně 20 cm.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS