15/7
Obývací stěny, sedací soupravy, křesla

Obývací stěny, sedací soupravy, křesla

15. července 2012 v 18.15 , Křesla a sedací soupravy , Obývací pokoje

Obývací pokoj v moderním praktickém stylu

Nad zařízením obývacího pokoje se vyplatí strávit dostatek času, poněvadž tato místnost slouží svým majitelům jednak k odpočinku, trávení volného času, ale také funguje jako společenská místnost, kam se vodí návštěvy a kde přijímáte hosty. Proto by měl být obývací pokoj zařízen jednak účelně s dostatkem místa na sezení, komfortně – sezení by mělo být pohodlné, ale také stylově, což závisí pochopitelně především na vkusu majitelů.

Výběr sedací soupravy by tam měl provázet několik kroků. V prvé řadě je třeba říct, co od sedačky očekáváte. Potřebujete-li dostatek místa na sezení a máte k dispozici dostatek prostoru v místnosti, můžete zvolit větší sedačky ve tvaru písmene U nebo L. Druhým faktorem jsou nadstandardní funkce sedačky. Můžete zvolit takovou, která má úložný prostor nebo nabízí možnost rozložení, čímž poskytne případný prostor na spaní, například pro návštěvy. Jakmile máte jasno v tom, co od sedačky očekáváte, přejděte k výběru designu. Posledním faktorem, který hraje důležitou roli u většiny lidí, jsou nepochybně finance. Velký výběr sedaček za opravdu příznivé ceny, nabízí obchod s nábytkem Žlutá Hala. Zejména při slevových akcích snadno koupíte prostornou sedačku s úložným prostorem za ceny pod deset tisíc korun.

K některým sedačkám můžete ve standardu zakoupit také křesla stejného designu, což se hodí především jako další sedací prostor do větších obývacích pokojů.

Typickou součástí obývacího pokoje u nás jsou samozřejmě také obývací stěny. Ty vévodí obývákům již desítky let. Rozdíl těch dnešních oproti dřívějším obývacím stěnám je ale patrný na první pohled. Jednak jsou moderní obývací stěny výrazně menší a především nižší. Dříve zabíraly celou jednu stěnu – odtud také jejich název. Dnes už ale vládne minimalismus a tak jsou obývací stěny spíše decentní dekorativní úložný a odkládací prostor, na který postavíte televizi.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS