26/5
Pořiďte si zahradu vašich snů

Pořiďte si zahradu vašich snů

26. května 2012 v 10.00 , Domy , Svítidla , Zahradní nábytek

Vlastní rodinný domek, ať již menších rozměrů či prostorná vila, je snem snad každého. K jeho uskutečnění je zapotřebí dostatek financí, vhodná lokalita a samozřejmě trocha té představivosti, jak by měl váš palác vypadat. Nemovitost však obnáší kromě radostí také spoustu práce a pozornosti, což je asi jediné negativum oproti panelovému bytu. Většina staveb samozřejmě vlastní také okolní pozemek nesoucí název zahrada, který dotváří celkové prostředí budovy. Rovný plácek s trochou záhonků i park v anglickém stylu je zapotřebí značně udržovat, aby se neproměnil v džungli. Patříte-li k velice zaneprázdněním jedincům, kterým na starosti o zahradu nezbývá mnoho času, neváhejte se obrátit na profesionální firmu. Pro ostatní ,,zahrádkáře“ se nabízí spousta pomocníků v podobě zahradní techniky a nejrůznějšího vybavení, jenž vám zpříjemní a značně ulehčí veškerou práci.

Všemožné stromky, voňavé květiny, ale i byliny a ovoce se zeleninou nesmí na pořádné zahradě chybět. Avšak každá rostlina vyžaduje zcela odlišné zacházení. Jedna pro svůj bezproblémový růst potřebuje dostatek světla, jiná vláhu, další zase nadbytek půdních živin. Abyste svým sazeničkám dopřáli veškerý komfort a zároveň je ochránily před nepříznivými vlivy počasí, poohlédněte se po vymoženostech jako jsou skleníky a nebo zimní zahrady. Z překrásných květin a stále čerstvých pochutin se tak budete moci těšit po celý rok. Pokud chcete levně a ekologicky zalévat zahradu, tak vám dobře poslouží nádrže na dešťovou vodu Pro vlastníky větších statků, či dokonce farem jsou ideálním zbožím také nádrže na hnůj, jenž zabraňují znečišťování ovzduší.

Pokud se již můžete pochlubit vlastním pozemkem tak také jistě víte, jakou práci dá zbavit se přerostlé trávy. Pokuste se si tuto nutnou činnost urychlit a zpříjemnit pomocí prostředků jako je zahradní technika. V první řadě si pořiďte kvalitní sekačku či traktůrek, jenž polovinu práce odvede za vás. Na úpravu stromků, křovin a záhonů jsou k mání křovinořezy, které jsou nenáročné na údržbu a proniknou i do těžko dostupných míst. Nezapomeňte také na zimní měsíce, ve kterých vás jistě potěší zimní fréza. Hrablo se tak stane navždy minulostí.

Jakmile se rozhodnete pořídit si náčiní a zahradní pomocníky, informujte se o té nejvyšší kvalitě, na kterou vsaďte. Gardena je již řadu let jedničkou v oboru a zajistí vám kompletní servis a péči o zahradu. Společnost se nespecializuje pouze na zahradu a vše kolem ni, ale také na stavbu jako takovou. Ze širokého sortimentu si proto lze pořídit také frézu, brusky, kovoobráběcí stroje, aku nářadí, kompresory a mnoho dalšího.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS