1/9
Chcete šetřit elektřinu? Změňte světelné zdroje a investujte do fotovoltaiky

Chcete šetřit elektřinu? Změňte světelné zdroje a investujte do fotovoltaiky

1. září 2022 v 00.00 , Stavba a rekonstrukce

V posledních několika měsících se cena za elektrickou energii zvýšila několikanásobně, což nejen mnohé společnosti, ale i domácnosti nutí k šetřícím opatřením. Pokud hledáte způsob, jak eliminovat náklady na provoz, není nic jednoduššího než se poohlédnout po fotovoltaickém systému. Stejně tak myslete i na nepatrné drobnosti, jako je výměna starých světelných zdrojů a podobně. V následujících řádcích vám poradíme.

Chytrou cestou, jak dosáhnout elektrické nezávislosti, je jednoznačně fotovoltaika, se kterou navíc prospějete i životnímu prostředí jako takovému. Počáteční investice je sice vyšší, ale návratnost je poměrně rychlá.

Pro instalaci se neobejdete bez vhodného a speciálního spojovacího materiálu i nářadí.

Svítidla

Přestože si to možná ani neuvědomujete, svítidla jsou také velice důležitá. Spousta domácností i komerčních budov přechází na moderní LED technologii, protože LED žárovky jsou za přijatelnou cenu a dokážou výrazně snížit spotřebu. S LED žárovkami byste neměli otálet a nainstalujte je do všech místností. Navíc se vyznačují dlouhou životností, a to deset a více let, přičemž výrobci uvádí svítivost od 30 000 do 80 000 hodin.

Další výhody LED svítidel

Žádné ultrafialové a infračervené světlo. Světelné zdroje LED jsou ideální i na nasvícení předmětů, které jsou citlivé na teplo. Dále jsou šetrné k životnímu prostředí, neboť neobsahují rtuť a ostatní toxické prvky. I když často zapínáte a vypínáte světla, LED žárovkám to zkrátka nevadí, protože to nemá žádný vliv na životnost. Zapomenout nesmíme ani na lepší vlastnosti u stmívacích žárovek a vysokou odolnost proti poškození.

Jestliže hledáte světelné zdroje, svítidla, potřeby pro fotovoltaiku a nářadí, podívejte se do nabídky společnosti ELFETEX. Působí na tuzemském trhu dlouhá léta a v případě potřeby vám zkušený tým pomůže i s výběrem.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS