8/3
Šicí stroje a jejich velký boom mezi mladými slečnami a maminkami

Šicí stroje a jejich velký boom mezi mladými slečnami a maminkami

8. března 2022 v 00.45 , Domácí spotřebiče

Šicí stroje zažívají v poslední době velký boom. Pořizují si je mladé slečny nebo maminky na mateřské dovolené ať již pro domácí využití nebo pro občasný přivýdělek. Na současném širokém trhu však může být náročné šicí stroj vybrat, pokud s ním nemáme žádné zkušenosti. Přinášíme Vám proto několik tipů pro výběr šicího stroje a rady, co si doma na šicím stroji spíchnout.

Jaký šicí stroj bude ten nejvhodnější?

Při výběru šicího stroje rozhodně neplatí pravidlo, že čím dražší, tím lepší. Šicí stroje můžeme rozdělit do tří kategorií na běžný šicí stroj, overlock a coverlock. Běžný šicí stroj je ten nejuniverzálnější a pro začátečníky tou nejlepší volbou. Většina těchto strojů šije dvojjehlou a dá se na nich zapošívat. Šicí stroje overlocky poskytují již mnohem více funkcí a ušijete na nich složitější výrobky. Mají diferenciální podávání, automatický odstřih látky a poradí si téměř s každým druhem materiálu. Velký výběr těchto strojů naleznete u společnosti Šicí centrum Haišman. Šicí stroje coverlocky jsou určeny na šití lemů u triček a začišťování rukávů a spodků triček.

Šití je skvělé hobbyŠití je skvělé hobby

Ozdobte výrobkami ze šicího stroje celou domácnost

Výrobkami ušitými na šicím stroji můžete zasypat domácnost nebo tak vyrobit originální dárek pro rodinu, známého nebo kamarádku. Bohaté dovednosti a zkušenosti nepotřebujete k výrobě povlečení, povlaků na polštáře, ubrusu nebo prostírání. Tyto výrobky nevyžadují žádné složité střihy či zapošívání a můžete si tak s pomocí jednoho vzoru látky sladit a vyzdobit celou domácnost. Potřebovat budete pouze šicí stroj, nitě a několik základních krejčovských pomůcek jako je krejčovský metr, křída, nůžky, špendlíky a páráček. Náročnější šicí úkony se již týkají např. oblečení, které vyžaduje různé množství a tvary střihů. Šablony střihů se dají koupit nebo stáhnout z internetu a je již k tomu potřeba trochu zručnosti a zkušeností se šicím strojem.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS