28/11
Boxspring postele: znáte je?

Boxspring postele: znáte je?

28. listopadu 2021 v 00.00 , Design , Ložnice , Nábytek

Sponzorované odkazy:

Určitě jste si všimli na trhu s nábytkem neobvyklých postelí s ještě neobvyklejším pojmenováním. Boxspring postele se u nás na trhu teprve zabydlují. Co jsou vlastně zač?

Původ názvu těchto postelí hledejte v anglickém slovníku. Pojem boxspring je složen ze dvou samostatných anglických slov – box (rám a konstrukce postele) a spring (pro pružinový vnitřek). Vyplývá z toho, že když má postel tzv. box s pružinami, jedná se o postel boxspring, přičemž ta pravá boxspring postel má třívrstvou konstrukci s dvojitým pružením.

Boxspring postel za 18 999 Kč koupíte ve Scontu

Odkud k nám přišly?

Původ mají boxspring postele v USA, a stávají se u nás stále oblíbenější, přičemž prvotně jste se s nimi mohli setkat v ubytovacích zařízeních, které jimi s oblibou vybavují luxusnější a komfortnější typy pokojů. Proč, protože správná boxspring postel je složena ze spodního většinou dřevěného či kovového rámu, v něm uložené pružinové konstrukce s vinutými pružinami a na ní položená klasická pěnová nebo pružinová matrace.

Nadstandardní poležení a vzhled

Předpokladem je, že díky pružinové konstrukci v rámu má postel nadstandardní pružnost povrchu, kde se hmotnost ležící osoby krásně rozloží rovnoměrně po povrchu matrace. Design boxspring postele je doladěn vždy přítomným vysokým a vždy čalouněným čelem.

Boxspring postel Layla za 33 999 Kč najdete ve Scontu

Proč říci boxspring posteli ano?

  • Má vysokou ložnou plochu cca 60 cm nad podlahou, tudíž se na postel lehce uléhá i se z ní komfortně vstává.
  • Nabízí díky pružinám vysokou nosnost, odolnost a dlouhou životnost.
  • Trojkombinace rámu, pružinové konstrukce a matrace vzniká praktické větrání a správná cirkulace vzduchu v posteli (spáč se nezpotí ani se lůžkoviny nezapaří a nezatuchnou), větrají se samovolně.
  • Boxspring postel má komfortně luxusní design a vzhled, je čalouněna vysoce kvalitními materiály a snadno se udržuje.

Za kolik je k mání?

Cenově dosahují relace běžných postelí s kvalitní matrací, materiálem a v cool designu (cca 12 tisíc korun a výše). Běžná cena boxspring postele je většinou okolo 18 tisíc korun, ale ty luxusní mohou stát i více než 30 i více než 40 tisíc korun.

Zdroj foto: Pixabay.com; Sconto.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS