4/8
Skladování potravin – část první

Skladování potravin – část první

4. srpna 2021 v 00.00 , Bytové doplňky , Design , Kuchyně , Nádobí , Příbory

Sponzorované odkazy:

Udržování čisté a uklizené kuchyně se při vaření velmi hodí, stejně jako vědět, kde se, co nachází. A abychom vám pomohli udržovat vaši kuchyni organizovanou, našli jsme praktické a cool vychytávky na Yankodesign.com, které jsou dílem mladých a progresívních návrhářů. Inspirujte se k uspořádání vaší kuchyně tak, aby byla na vás Marie Kondo pyšná!

Silicone Zip Zop

Pokud společnost Tupperware zcela způsobila revoluci v tom, jak skladovat potraviny v pevných nádobách, Silicone Zip Top zcela revoluci v tom, jak je lze skladovat flexibilně. Flexibilní design Silicone Zip Top je dodáván s plochou základnou, která mu umožňuje stát na policích a pracovní desce či ve skříňce. Na horní straně má pak „sáček“ pásek se zipem.

Silná silikonová konstrukce a spolehlivý mechanismus zipu/klipu zajišťují, že se potraviny nevysypou. Díky silikonu, jsou sáčky nekonečně opakovaně použitelné, prakticky nezničitelné, také nepropustné pro teplo nebo chlad a omyvatelné v myčce. Co víc si přát!

Sang Bo

Existuje korejská praxe pokrývání potravin látkou (Sang bo), která má po staletí tradici a funguje dobře. Potah z hedvábné textilie ji udržuje v létě větranou, zatímco v zimě izolovanou. Inovované Sang bo je inspirováno tímto jednoduchým řešením a bylo navrženo tak, aby udržovalo čerstvé jídlo a to si zachovalo původní kvalitu živin.

Je to kupolová pokrývka jídla a doprovodná základní deska. Potah má nahoře časovač, kde si můžete si vybrat mezi chlazením nebo teplem i to, jak dlouho jej chcete udržovat v chodu.

Slock Minku Kim

Návrhář společnosti Slock, Minki Kim, se na potraviny podíval z jiného úhlu pohledu. Zjistil, že běžné systémy pro skladování potravin se zaměřují především na funkčnost a přehlížejí použitelnost, což znesnadňuje přenášení nádob, zejména více najednou. Slockova konstrukce umožňuje přenášení tří kontejnerů pomocí zakřivené pohodlné rukojeti.

Když uživatel dorazí ke stolu, poměrně chytrá, posuvná konstrukce umožňuje, aby tři kontejnery snadno ležely vodorovně na stole. Tak se zabrání nehodám a nechtěným únikům. Kombinace zakřiveného skla, neobvyklého kulatého tvaru a barevných možností umožňuje, aby se Slock bez problémů integroval do interiéru kuchyně.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS