3/4
Elfí klobouk: zábava pro děti i dospělé s vůní pečení

Elfí klobouk: zábava pro děti i dospělé s vůní pečení

3. dubna 2020 v 00.00 , Design , Domácí spotřebiče , Kuchyně , Nádobí

Sponzorované odkazy:

Nevíte, jak zabavit děti, a přitom udělat něco užitečného? Support vám dává tato sada na pečení (nebo jakákoli jiná), ovšem tato je jedinečná. Je kouzelná. Je totiž Elfí.

Tato sada na pečení je výtvorem nadané mladé návrhářky Pei-Ju Wu, která je průmyslovým designerem z Univerzity Shih Chien v Tchaj-peji. Jejím cílem bylo zabavit děti, a přitom jim předat něco nového, naučit je něco zábavnou a poutavou formou. Proto se rozhodla vytvořit pečící sadu, kterou pojmenovala Elfí klobouk.

Tip na zabavení dětí

Sada Elfí klobouk svým hravým designem zaujme jistě nejen děti, ale i dospělé. V době, kdy děti nedocházejí do škol je velmi těžké hledat jim stále nějakou zábavu. Užitečnou a poučnou činností pro ně může být pečení nějaké dobroty. Samozřejmě pod dohledem nějakého dospěláka. A když si k tomu vezmete ještě designově vymazlenou sadu, tak to jistě bude parádně strávený čas.

Nemějte žádný záchvat paniky, že se dětem něco stane. Stačí je vést a motivovat, vysvětlit jim základní pravidla a pak již nic nebrání vašemu zábavnému tvoření. Vaše skleněné a porcelánové nádobí nemusí přijít k újmě, když zvolíte umělohmotné kousky, třeba tuto cool Elfi sadu pojmenovanou Elfí klobouk.

Stávající pečící potřeby nejsou pro děti moc vhodné, ale s dohledem se s nimi pracovat dá. Pokud však chcete mít jistotu, že vaše děti budou chráněny i při této pro ně neobvyklé činnosti, je Elfí klobouk a jim podobné kousky to pravé ořechové.

Správný design však může pomoci nejen samotné činnosti a manipulaci, ale i udělat z pečení nezapomenutelný a prima zábavný zážitek. Takový, který spojí všechny aktéry – děti i dospěláky do týmu a interaktivní formy učení.

Co vše je k pečení potřeba vědět?

  • jaké suroviny je potřeba
  • jak si připravit suroviny
  • jak jednotlivé suroviny vážit a měřit
  • jak se surovinami správně manipulovat
  • správná a efektivní příprava nádobí a kuchyňských pomůcek včetně jejich rozmístění tak aby byly po ruce
  • jak si postupně suroviny v nádobí smíchávat
  • jak pracovat s jednotlivými komponenty a náčiním
  • jak využívat přístroje a techniku

Sada Elfí klobouk

Elfí klobouk dodá pečení s dětmi přesně to, co potřebujete. Všechny součásti sady na pečení Elfí klobouk jsou totiž vytvořeny tak, aby byly pro děti bezpečné i hravé a zábavné.

Elfí klobouk a jeho jednotlivé součásti byly navrženy na koncepci deskových her a vylepšeny tak, aby se hodily pro práci a vzdělávání dětí tak aby je uvedl bezpečně do tématu pečení.

Vše je koncipováno tak aby děti mohly lehce pracovat, efektivně pomáhat a samy tvořit, a hlavně aby je to bavilo. Nádobí bylo strukturováno tak, aby děti povzbudilo děti a přimělo je, aby se zvědavě a rády angažovali v celém procesu pečení. Sada dostala tvary a barvy, které jsou radostné, ale zároveň také ergonomické, aby je děti zvládly uchopit a pracovat s nimi.

Design sady

  • Váha byla vyjmuta a měření bylo usnadněno zvýrazněnými drážkami.
  • Sítko bylo kombinováno s nádobou, takže děti mohou snadno převrátit ingredience bez poškození kuchyně.
  • Stojan na nástroje a odpovídající nástroje mají drážky, takže snadno v rukou nekloužou.
  • Na rukojeti nástrojů je malá deštníková struktura, která zachycuje kapající těsto a udržuje vaše ruce čisté. To je něco, co rodiče a dohlížející dospěláci jistě ocení.
  • Obzvláště hravé jsou formičky v této sadě – sedm formiček na sušenky má tvar dílků a dort má tvar koruny.
  • Dokonce i úchyty byly vytvořeny s ohledem na to, jak děti vnímají, zpracovávají a chovají se s objekty, takže použití prvků této pečicí sady je pro ně intuitivní.

To vše určitě inspiruje k upečení nějaké dobroty a po práci si můžete s dětmi užít dobrotu a smlsnout si na ní.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS