4/10
Podlehněte kouzlu ethno stylu!

Podlehněte kouzlu ethno stylu!

4. října 2019 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Design , Ložnice , Obývací pokoje

Sponzorované odkazy:

Cestování je náplní a koníčkem mnoha z nás. A je příjemné si nějaký kousek přivézt na památku i domů. Připomínka vzdálených obzorů někdy ukazuje, jak je to vaše doma příjemné, bezpečné a útulné. Podlehněte ethno stylu u vás doma!

A nemáte-li možnost cestovat, ať už z jakéhokoli důvodu, máme pro vás prima tip – zkuste si svůj příbytek (nebo jen kout či jeden pokoj zařídit v ethno stylu! Budete cool a zároveň si zpestříte domov a interiér v něm neotřele a rozmanitě.

Ethno styl je různorodý. Každá kultura má určitá specifika co do nábytku, provedení, materiálů a vzorů, textilií a tkanin. Textury, barvy, dekorace i jednoduchost či umnost a složitost provedení je dána určitým regionem, kulturním dědictvím jejich předků. Tyto znaky jsou typické pro určitou zemi, světadíl, region či skupinu, kmen či jiné lidské seskupení. Aktuálně je ethno styl v popředí zájmu bytových designérů. Je cool. Je pestrý, nesporně zajímavý a hodně barvitý. Proč si tedy nezpestřit letošní podzim právě ethno stylem?

Ethno styl v módě

Ethno styl lze pojmout hned několika způsoby. Oblečení v ethno stylu je pohodlné, plné barev, obrázkových motivů na všem hlavně na tričkách, mikinách a halenkách. Kalhoty jsou volné, pohodlné, často plandavé. Vše je vyrobeno z lehkých, přírodních látek, sukně mají často volány a kanýry, i v několika vrstvách. Velmi trendy záležitostí nápadná bižuterie, velké a masivní náramky a řetězy či korále na krk, často s velkými barevnými přívěsky. Pestrá móda, kde si najde to své každý.

Ethno styl v interiéru

To, co platí t oděvy, může být lehce aplikovatelné i do příbytku. Ethno stylem si nic dopředu nediktujete, a tvoříte jej sami dle vašeho citu, srdce a barevného i estetického cítění. Vše je dovoleno, a nic není zakázáno.

Volba nábytku, doplňků, barevného pojetí, vzorů a materiálů je na vás. Můžete si vytvořit celou místnost v ethno stylu, nebo jen pohodlné posezení s ethno textiliemi, nějaký kout s dekoracemi a drobným nábytkem anebo stěnu či okno s dekoracemi a textiliemi. Veškerý nábytek a dekorační bytové doplňky, jež jsou v ethno stylu – tedy inspirované cizími kulturami, jsou jedinečné, krásné, mají vůni dálek a obzorů, vyznívají z nich lidské a kulturní tradice.

Základem bývá přírodní materiál, pojetí inspirované tradicemi a tradičním uměním i odlišným chápáním světa exotických národů. Zkuste si to a vytvořte si domov plný cizokrajných zemí, a přitom domácký a pohodový.

Zdroj foto: Scotno.cz, Pixabay.com, Shutterstock.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS