24/5
Jsou novostavby příliš drahé? Někdy k nim získáte i výhodné financování

Jsou novostavby příliš drahé? Někdy k nim získáte i výhodné financování

24. května 2019 v 12.30 , Domy

Bydlení je obecně jednou z největších investicí v životě, a nyní, když jsou ceny nemovitostí tak vysoké, to platí ještě více. Nový domov přitom velmi často hledají spíš mladé páry či rodiny, které ještě nepracují tak dlouho, aby měly našetřené miliony. Bez úvěru se drtivá většina z nich neobejde.

Právě proto je k některým developerským projektům také možnost sjednat si výhodné financování. Příkladem je atraktivní projekt Na Vackově. K němu je možné získat zvýhodněné podmínky hypotečního úvěru ve spolupráci se společností Hyposervis Consulting a.s.

Je výhodné využívat těchto variant financování?

Samozřejmě to záleží projekt od projektu, avšak obecně ano. Díky tomu, že developer s finanční společností spolupracuje delší dobu a vodí jí nové a nové zákazníky, má zaručené lepší podmínky.

Například při financování bydlení Na Vackově přes hypotéku Hyposervis získáte nízkou úrokovou sazbu, nulové poplatky za zpracování i administrativu a znalecký posudek zdarma. Navíc si ušetříte spoustu času, protože nebudete muset pátrat po nejvýhodnější hypotéce a hledat, kde vám ji vůbec dají. Od té doby, co se zpřísnily podmínky, na ni totiž nedosáhne úplně každý.

Budou ceny konečně klesat?

Pokud byste měli zájem o prodej moderních bytů na Praze 3, za 3+kk si připravte kolem šesti či sedmi milionů korun. Ceny bydlení v Praze v posledních letech narostly o 60 %. Za částku, za niž si dnes v Praze pořídíte byt o rozloze 1+1 byste v roce 2015 měli 2+kk. Brno na tom není o moc lépe.

Budou ale ceny nemovitostí klesat? Nezdá se, že bychom dosáhli stropu. Problém spočívá v tom, že volných domů a bytů je nedostatek, takže lidem nezbývá nic jiného než kývnout na vysokou cenu.

Nebuďte z toho ovšem špatní. Bydlení si vybíráte na dlouhou dobu a má výrazný vliv na váš život, takže trochu vyšší investice do této oblasti se prostě a jednoduše vyplatí. Za co jiného by se měl člověk zadlužit než za bydlení?

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS