30/1
Zvlhčovač Kamome: stylovka jež ladí s mnohým stylem bydlení

Zvlhčovač Kamome: stylovka jež ladí s mnohým stylem bydlení

30. ledna 2019 v 00.00 , Bytové doplňky , Design

Sponzorované odkazy:

Zvlhčovače se stále častěji stávají nedílnou součástí interiérů našich domovů. Je to dáno současným životním stylem, nedostatkem zeleně, často přetechnizovaných domácností a tím vzniku minima vlhkosti v příbytcích.

Ale všimli jste si, že převážná většina zvlhčovačů nabízených všude okolo v obchodech vypadá nebývale futuristicky, zaobleně a jako by vypadly z nějakého sci fi? Takový design se ale často bije s tím, co doma máme. Tedy se stylem našeho bydlení.

Prví krok ke změně učinil japonský návrhář Kazuva Koike. Jeho zvlhčovač Kamome svojí hranatou siluetou spíše připomíná retro rádio nebo pastelovou krabičku. A tak jeho umístění na polici, komodě, či stolku koresponduje s mnohým stylem bydlení.

Doplní dobře

  • skandinávský styl
  • retro styl
  • industriální styl
  • vintage styl
  • counry styl
  • přímořský styl
  • ale i moderně tradiční styl

Paleta tří pastelových barviček (světle zelená, růžová a smetanová) zvlhčovač Kamome předurčuje jako vhodného adepta zvlhčení vzduchu mnohých interiérů.

Kdo je Kazuya Koike?

Návrhář a designér, který se narodil se v roce 1980. V letech 2003 – 2012 pracoval jako vedoucí designér v designové společnosti v Osace. V roce 2012 Kazuya Koike založil vlastní studio a k tomu v letech 2012 – 2016 vyučoval jako profesor na částečný úvazek návrh výrobků na Univerzitě Kobe Design University.

Aktuálně spolu se svým týmem pracuje na mnohých tuzemských a zahraničních projektech v oborech průmyslového uměleckého díla, papírenské zboží, denní potřeby, nábytek, domácí spotřebiče a další. Se svým týmem získal první cenu za dobrý design a ocenění iF Design.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS