30/3
Co se vám může hodit během stěhování?

Co se vám může hodit během stěhování?

30. března 2018 v 22.45 , Bytové doplňky

Stěhovat se do nového bydlení je náročné. Pocity radosti se často mísí se starostmi, jak to všechno zařídit a hlavně zabalit. Objednání stěhovací firmy je nakonec to nejmenší. Opravdová zatěžkávací zkouška totiž přichází při vytváření systému ukládání věcí pro jejich snadné rozbalení v novém domově. Během celého procesu je navíc důležité dávat pozor na některé věci. V článku přinášíme tip, jak si se vším elegantně poradit.

Balení do krabic

Abychom mohli úspěšně přepravit všechno potřebné, musíme se pustit do balení. Ideálně je dobré vymyslet celý postup tak, aby se nám věci následně dobře nakládali k převozu. K tomu jsou ideální právě kartonové krabice. Když budou všechny stejně velké, celková přeprava bude velmi efektivní. Dovnitř dáte například knížky, dekorace, drobné vybavení a podobně. Do krabic se dá naskládat také nádobí a vybavení z kuchyně.

Hlavně to nerozbít

Přeprava skla a křehkých předmětů je ošemetná a věci se mohou snadno rozbít. Vhodnou prevencí je použití bublinkové folie, která vytvoří ochrannou vrstvu. S její pomocí se zaplní volné místo, takže se předměty nebudou tolik pohybovat, čímž se sníží riziko rozbití a všechny své krásné skleničky dopravíte v pořádku na cílové místo.

Za systém si budete při vybalování děkovat

Naházet všechno jen tak bez ladu a skladu do krabic je jistě jednodušší. Jenže si představte to hrozné vybalování věcí. Když budete něco hledat, vsaďte se, že to najdete v té úplně poslední krabici, kterou jste ještě celou nepřehrabali. Není to rozhodně žádná sranda, ale s trochou popisování a třídění si starosti ušetříte již při balení. Na krabice si napište, co dáváte dovnitř. Buď může jít o kompletní výpis, nebo napíšete číslo a na zvláštní papír si sepíšete seznam, co je pod tímto číslem. Zjednodušenou variantou je vytvoření krabic podle místností.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS