6/1
3 praktické tipy pro výběr šatní skříně

3 praktické tipy pro výběr šatní skříně

6. ledna 2018 v 12.00 , Nábytek

Jsou snad v každém bytě a už si bez nich neumíme představit život. Skříně velkých i malých rozměrů nám slouží a pomáhají zachovávat pořádek. Každý má jiné představy o tom, kolik místa potřebuje na své věci a co od tohoto úložného prostoru očekává. V článku najdete 3 jednoduché a praktické tipy pro výběr té nejlepší šatní skříně do vašeho interiéru.

Šatní skříň s posuvnými dveřmi se zrcadlem, foto: dona-shop.czŠatní skříň s posuvnými dveřmi se zrcadlem, foto: dona-shop.cz

Správné rozměry

V první řadě je důležité si určit, jak velký prostor vyhradíte pro umístění nového kusu nábytku. Jinak budete vybírat menší komodu či skříňku se šuplíky k posteli a jinak velkou šatní skříň, kam máte v plánu dát všechno své oblečení a ještě něco navíc. Důkladně si přeměřte vzniklý prostor a snažte se ostatní vybavení uspořádat tak, aby stále zůstalo velké množství volného prostoru pro pohyb po místnosti. Větší práce s plánováním, měřením a kombinováním na vás čeká při celkové obměně zařízení v pokoji. Jednodušší bývá pouze nákup nového kusu nábytku, kterým zaplníte prázdné místo, nebo nahradíte starý a nevyhovující kus. Cenný prostor například ušetří šatní skříň s posuvnými dveřmi.

Vejdou se vám dovnitř všechny věci?

Kromě vnějších rozměrů nás bude zajímat i to, co se vejde dovnitř. Šatní skříně s pestře uspořádaným a dobře členěným úložným prostorem jsou praktickým kouskem nábytku, který vám pomůže s každodenním uklízením oblečení. Záleží pouze na vás, jestli preferujete poličky, šuplíky nebo pověšení na ramínka. Před nákupem konkrétní skříně se ale vždy podívejte dovnitř, jestli vám bude vyhovovat.

Moderní design ladící s dalším vybavením

Dalším kritériem výběru je samozřejmě designové provedení. Moderní jsou světlé barvy, které pomohou opticky zvětšit prostor, takže se hodí hlavně do menších bytů. Je dobré zamyslet se nad sladěním s dalšími kousky nábytku. což pomáhá vytvořit jednotný styl a dosáhnout esteticky příjemného výsledku.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS