31/8
Nakupujete postel? Zaměřte se především na materiál

Nakupujete postel? Zaměřte se především na materiál

31. srpna 2017 v 22.00 , Ložnice

O skutečnosti, že postel představuje jakýsi středobod ložnice, není zapotřebí nijak zdlouhavě diskutovat. Právě proto by měl být její nákup velmi dobře promyšlený. Jen tak totiž můžete zakoupit model, jenž se bude vyznačovat vysokou kvalitou a přijatelnou pořizovací cenou. V hlavní roli bude hlavně materiál, z něhož se postele standardně vyrábí. Může se jednat jak o postel ze dřeva, tak i z kovu anebo jiných materiálů. Na ty nejznámější se zaměříme podrobněji.

Masiv jako sázka na jistotu

Jestliže chcete mít jistotu pohodového spaní prověřenou spoustou let a uživatelů, volte postel ze dřeva. Důvodu pro takovýto výběr by se našlo hned několik. Tím prvním je čistě přírodní původ samotného dřeva. Kdo by nechtěl, aby to u něj doma vonělo podobně jako v lese? Postele z masivního dřeva se hodí i pro alergiky, jelikož mají výborné antiseptické vlastnosti. Určitě se lze spolehnout i na to, že konstrukce bude maximálně bytelná a vydrží takřka navěky. Když se navíc doplní o spolehlivé rošty, není co řešit.

Dřevotříska není optimálním řešením

Mnozí lidé volí spíše postel z dřevotřísky, a to zejména pro její nižší pořizovací cenu. Toto řešení není určitě optimální, protože spoje se u mnohých postelí lepí různými lepidly obsahujícími ftaláty a jiné vůči lidskému organismu agresivní látky. Vzhledem k tomu, že v posteli trávíme hodně času, není nutné nic takového vdechovat.

A co ostatní materiály?

Vybírat si lze z mnoha dalších konstrukcí, jimž vévodí především kov. Ten je sice bytelný, nicméně často se do něj špatně integrují polohovatelné či stabilní rošty. Stejně tak u něj dochází k vrzání a konstrukce není příliš stabilní. Dřevěná postel z dubu, buku nebo i měkkých dřevin typu borovice či smrku je zkrátka stále jedničkou. Podívat se na mnohé variace můžete v eshopu Dona-shop.cz.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS