1/9
Beni koberce – vlněný sen domova

Beni koberce – vlněný sen domova

1. září 2017 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Design

Sponzorované odkazy:

Mít v příbytku příjemně, hřejivo, útulně, a přitom designově šik, elegantně a IN, to je docela kumšt. A vše začíná na podlaze. S Beni.

Znáte Beni? Tenhle pojem se může pro vás stát synonymem pohody doma. Beni jsou totiž exkluzívní vlněné koberce s geometrickými vzory. Mají různou velikost, pojetí, vzor a jemnou, téměř něžnou barevností v hnědé a krémové se stylovou černou si vás podmaní.

Hřejivá záležitost z Atlasu

Původem jsou elegantní, a přitom přírodní koberce Beni z Marockého pohoří Atlas, kde je v ryze rukodělné produkci a pouze z vlny svých koz vyrábějí tamní Berbeři. Exkluzivita koberců Beni z nebarvené vlny je mimo původ a styl výroby dána i provedením. Jsou totiž vychytané, tedy oboustranné.

Není vzor jako vzor

Geometrické vzory koberců Beni nejsou jen náhodným shlukem čar, ale mají svůj skrytý smysl. Znají je však jen místní v atlasovém pohoří a jiní lidé mu porozumí až po vysvětlení. Kupříkladu koberec s jedním kosočtvercem symbolizuje ochranu proti nebezpečí, a je-li kosočtverců na koberci vytvořeno více, jsou naopak znakem plodnosti a úrody.

Koberce Beni nejsou nejlevnější záležitostí, ovšem ta se vrací bezezbytku trvanlivostí a dlouhou životností, jejich unikátním vzhledem a neotřelou a originální stylovostí s krásným vzhledem. Cenová relace se pohybuje v rozmezí 14 tisíc až 30 tisíc korun, dle rozměrů a velikosti.

Kde jsou k mání?

Koberce Beni nejsou pro našince pouhou chimérou, a seženete je i u nás. Nila je má v nabídce nejen v Nila Store Praha, ale i ve svém online obchodě.

Zdroj foto: Facebook.com, Nila.cz

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS