16/10
Podzim pod dekou či plédem: Textilní doplňky pro podzimní pohodu

Podzim pod dekou či plédem: Textilní doplňky pro podzimní pohodu

16. října 2016 v 15.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Design

Sponzorované odkazy:

Za okny je často již pošmourno, mrholí, fouká vítr a listí ze stromů stále vice a více opadává – nastal podzimní čas. Jak si zpříjemnit domácí pohodu o tomto čase? Zkuste to s polštářky, dekami a plédy!

Ano, hřejivé kouzlo domácí pohody mohu vykouzlit textilní doplňky. Ty mají formu polštářků, přehozů, plédů a dek. Tyhle prima kousky, do nichž se můžete zachumlat a zavrtat s hlavou na pohodlném polštářku, jsou jakousi nezbytou nutností podzimního času.

K pomyslnému teplu domova prostě a jednoduše patřily, patří a patřit vždy budou. Bez nich by váš příbytek nebyl tím správným a příjemným domovem. Postrádal by punc azylu po náročném dni, kam se můžete uchýlit se svými blízkými.

Textilní doplňky mají ve vašich domovech své neodmyslitelné místo, zútulní jej a nabijí pohodou. Především jsou velmi variabilní a flexibilní. Lze je přesouvat, vrstvit, obměňovat, a využít mnoha způsoby – podle vašich potřeb, nálady i barevného ladění interiéru.

Bonusem je i fakt, že nejsou nijak finančně náročné a že jejich obměnou můžete za málo peněž udělat doma mnoho muziky. Třeba sezónně – v zimě naladit s nimi příbytek zimní atmosférou, na jaře jarně, v létě na letní hravou notu a nyní na podzim hřejivou a pohodovou náladou.

Hřejivé měkoučké kouzlení

Ano, s měkkými textiliemi v příbytku se dá velmi dobře kouzlit – s jejich barvami i vzory, nebo umístěním. Ted na podzim pohoďte pár hnědých, rezavých, bordó, či žlutých polštářků na pohovky, křesla či rovnou na koberec, předložku či kožešinku na podlaze. K tomu složte pléd a deku s motivem pruhu, kostek, listů či abstraktním vzorem na křeslo, pohovku, anebo pod francouzské okno. Vytvoříte si tak doma útulné zóny relaxu, lákající k povalování se odpočinku.

A co materiál?

Ideálním společníkem na podzimní čas jsou vlna, kašmír, plyš, umělá kožešinka, samet, anebo nově frčí i manšestr, nebo tvíd. Ty jsou ryze podzimními materiály v oděvní sféře, tak proč ne v bytových doplňcích? A nebojte se třásniček, babulek a šňůrek, které vytvoří hravou atmosféru. Mimo motivy proužků, kostek, listů a abstraktních vzorců jsou v kurzu i copánky a ostatní geometrické vzorky.

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS