21/9
Jak na domácí podzimní ladění?

Jak na domácí podzimní ladění?

21. září 2018 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Design

Sponzorované odkazy:

Podzim je tu v plné síle a léto za námi. Ale nesmutněte! I podzim má svůj půvab. A když si do něj vyladíte i své bydlení, bude vám příjemně, a ještě budete cool.

O barvě roku jsme se již v magazínu Homemag.cz zmínili. Ovšem mnoho lidí zapomíná, že její vláda trvá celý rok, tedy i na podzim. K ní se vždy každoročně přidávají další barvičky, jež by měly dominovat v módním světě, bydlení nevyjímaje.

tomuto bydlení dominuje tyrkysová zeď doplněná akcenty smetanové, šedé a hnědé na doplňcích a nábytkutomuto bydlení dominuje tyrkysová zeď doplněná akcenty smetanové, šedé a hnědé na doplňcích a nábytku

Jaká je tedy letošní barevná škála?

  • královou je ultra violet
  • v kontrastu s ní je velmi jemná starorůžová a šedorůžová
  • světle a středně modrá
  • tyrkysově modrá
  • tmavě červená a bordó
  • bílá a smetanová
  • světle a středně zelená
  • béžová a béžovošedá
  • jemně světle fialová a světle hnědá
příjemně pohodová hnědozelená variace se smetanovými akcenty je coolpříjemně pohodová hnědozelená variace se smetanovými akcenty je cool

Barvy roku se po celý rok promítají do všeho a mimo nezůstává ani bydlení a jeho podzimní ladění. A tak všechny tyto odstíny můžete letos zapojit do podzimního ladění vašeho příbytku.

Jak na to?

Nemusíte hned dělat radikální rekonstrukci a kupovat nový nábytek. Někdy stačí pár drobností v podobě textilií a dekorací, případně koberečku a doplňků.

Ideální je volit jednu hlavní a maximálně dvě až tři doplňkové, nebo čtyři barvy doplňovat rovnovážně. Ale fantazii se meze nekladou a někdo možná pojme škálu letošních barev jako celek a využije ji celou. Pak bude váš domov příjemně a vesele pestrým domáckým barevným mišmašem.

elegantní šedo smetanová variace s akcenty hnědéelegantní šedo smetanová variace s akcenty hnědé

Síla podzimu

Podzim je synonymem návratu k sobě, usínáním přírody a zvířecího světa, potřebné k regeneraci a obnově, která po zimě vypuká v plné síle zase na jaře. A tak by měla vypadat i vaše podzimní domácí pohoda – jemná, harmonická, útulná, a hlavně vaše dle vašeho vkusu a pojetí.

zajímavá a díky koberci veselá šedomodrá variace s tmavě červenouzajímavá a díky koberci veselá šedomodrá variace s tmavě červenou

A co materiál?

Letošní podzim přeje jednoduché jednobarevnosti, i pestrým vzorům a etno typům zdobení, které jsou spojeny s určitými druhy materiálů – vlna, příze, len, bavlna. Vlna v jednobarevné formě je pak vidět hlavně ve velkých plastických vzorech (velké copy, velká oka, velké žebrování).

Příjemné jsou na textiliích ozdoby jako bambulky, střapce, krajka ve spojení s neobvyklým materiálem, režné řetězy. Dekorace se nesou ve jménu přírodních materiálů jako je proutí, dřevo, příze, sisal, hlína, keramika, ale také sklo a kovy – především měď a mosaz.

příjemná kuchyně laděná do šedo smetanové s hnědoupříjemná kuchyně laděná do šedo smetanové s hnědou

Úvodní foto: smetanově zelená variace s akcenty šedé

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS