27/4
Vařte s chutí aneb recepty pro celou rodinu na jedné stránce

Vařte s chutí aneb recepty pro celou rodinu na jedné stránce

27. dubna 2016 v 23.00 , Kuchyně

Vaření jde ruku v ruce s trendy životního stylu, které říkají, jak se máte oblékat, chovat, jaké podniky navštěvovat a přirozeně také co vařit a jak se starat o domácnost. Domácí strava byla hitem za dob našich babiček, kterým byla starost o rodinné blaho a plná břicha naprosto vlastní a přirozená. S modernizací a rozvojem fast foodů a nejrůznějších restauračních zařízení, která jsou dnes doslova na každém rohu, se české rodiny staly pohodlnými a začaly ony podniky navštěvovat čím dál častěji. Ze svátečních víkendových obědů se tak staly donášky a pizza na zavolanou. Lenost stoupnout si k plotně s sebou však přináší mnoho nemocí a také obezitu, neboť málo která restaurace vám přinese zdravé a čerstvé jídlo, které by zároveň bylo i chutné. V posledních letech se však do povědomí lidí dostala osvěta v podobě zdravého stravování, vyváženého jídelníčku a pohybu a nejenom celé rodiny, ale i jednotlivci si opět začali uvědomovat potřebu kvalitních surovin a především nenahraditelnost domácí stravy. Rozviňte své kulinářské schopnosti a naučte se spoustu výborných a jednoduchých receptů, které zasytí a nadchnou rodinu i přátelé. A kde je všechny najdete? Překvapivě na jedné straně.

Nejlepší recepty hledejte na internetu

Řeč samozřejmě není o stránce v knize nebo časopisu, ale o propracovaném internetovém portálu, kde na vás čekají ty nejlepší chuťovky španělské kuchyně. Recepty si ve vyhledávači můžete roztřídit podle regionu, žánru, druhu pokrmu, doby přípravy, ale také dle kalorické hodnoty a dokonce můžete zaškrtnout složky, na které jste alergické. Recepty tak dle vašich preferencí nebudou obsahovat například lepek nebo laktózu. Výhodou stránek jsou také fotografie, které najdete u každého receptu. Zdánlivě neznámý pokrm tak vidíte na vlastní oči a o to snazší je jeho příprava, pokud víte, jak by měl v konečném důsledku vypadat. A jaké španělské recepty jsou ty nejpopulárnější, se kterými jistě uspějete i u svých nejbližších?

Vyzkoušejte pravou španělskou paellu, autor: spanelskerecepty.czVyzkoušejte pravou španělskou paellu, autor: spanelskerecepty.cz

Paella jako z Valencie

Všechny pokrmy jsou nejchutnější v místě jejich zrodu. Svíčkovou na smetaně připraví lépe česká babička než-li německá restaurace, špagety Carbonara budou exkluzivní v Itálii a vídeňský řízek nebo dort Sachr vám zkrátka nejvíce zachutná v hlavním městě Rakouska. To ovšem neznamená, že se nemůžete naučit dokonalý recept a nepřipravit si tak chutné zahraniční pokrmy u vás doma. Typickým španělským pokrmem je paella, složená z rýže, masa, zeleniny, fazolí a často také z mořských plodů a ryb. Paella se podává v pánvi a právě zde záleží čistě na vás, zda si připravíte menší porci pro romantickou večeři pro dva anebo pohostíte větší počet lidí. Podívejte se na stránky http://www.spanelskerecepty.cz/ a připravte si autentickou paellu jako z Valencie.

Sladká tečka na závěr

Po každé večeři by měla následovat sladká tečka na závěr, díky které bude večer naprosto dokonalý a nezaměnitelný. Paella je sama o sobě poměrně sytým pokrmem, proto na domácí štrůdl nebo bábovku již pravděpodobně nebudete mít chuť ani dostatek místa v žaludku. Zůstaňte proto věrni španělské kuchyni a dejte si mandlové kuličky se skořicí, které jsou jednoduché na přípravu a lehce stravitelné Z pěti surovin tak přichystáte luxusní dezert pro všechny vděčné strávníky.

Španělské recepty zachutnají všem, autor: spanelskerecepty.czŠpanělské recepty zachutnají všem, autor: spanelskerecepty.cz

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS