19/8
Vaření s vhodnými doplňky je vždy větší radost

Vaření s vhodnými doplňky je vždy větší radost

19. srpna 2021 v 00.00 , Bytový textil

Kuchtění jídla je čím dál tím větším koníčkem pro stále širší skupinu obyvatelstva. Vzhledem k tomu, kolik je dnes v televizi kuchařských soutěží, není ani divu, že se jimi tolik Čechů nechalo inspirovat.

K vaření je však potřeba mít nejen dostatek elánu a dobré recepty, ale také vhodné vybavení. A to nejen kvůli větší bezpečnosti, ale pro lepší pocit z přípravy a konzumace jídel.

Hlavně se neušpinit

I během relativně jednoduchého kuchtění se člověk může snadno umazat. Stačí jen trocha nešikovnosti a už je polévka na tričku či kalhotách. Ani při maximální obezřetnosti se takovýmto situacím nedá vyhnout. Proto je také dobré mít na sobě vhodnou zástěru.

Ne všechny zástěry jsou však úplně vyhovující. Laici mají pocit, že by se měly vybírat pouze očima, jelikož se jednotlivé typy odlišují hlavně barevně, případně použitými vzory.

To však není tak úplně pravda. Hodně záleží i na materiálu. Když se bude jednat o nekvalitní tkaninu, dlouho taková zástěra sloužit nebude, nemluvě o jejích mizerných protektivních vlastnostech.

Pozor na popáleniny

Během vaření se člověk může snadno zranit. Většinou se jedná o řezné rány, ovšem ani popáleniny nejsou v kuchyni ničím výjimečným. Aby k takovýmto nehodám docházelo pouze sporadicky, je dobré být připraven a mít k dispozici kuchyňské chňapky, případně je možné horký hrnec vzít i do stočené utěrky.

Myslete i na podlahu

U přípravy jídel toho člověk mezi linkou a sporákem dost naběhá a občas může uklouznout. Běhouny ovšem takovýmto nehodám dokáží zabránit, jelikož potenciálně nebezpečně kluzké skvrny od oleje nebo omáček vpijí do sebe. Navíc i velmi dobře vypadají.

Prostírání

Výborné jídlo by se mělo jíst v dostatečně pohodové atmosféře, kterou dokáže navodit třeba i kvalitní prostírání společně s vhodně vybraným ubrusem. Na ubrusy dnes lidé často zapomínají a je to škoda, jelikož se tak chrání stůl a zároveň jde i o dekoraci.

K dobré atmosféře u jídla mohou přispět i sedáky na židle, které jsou pohodlné, dobře vypadají a v zimě příjemně hřejí.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS