31/7
Spěte doma s nádechem luxusu - luxusní povlečení

Spěte doma s nádechem luxusu - luxusní povlečení

31. července 2015 v 16.00 , Ložnice

Nejsou vaše noci právě pohodové a odpočinkové? Budíte se unavení a rozlámaní? Kvalitní spánek vám zajistí dobře zvolené lůžko a samozřejmě matrace, která je typově správná na vaši postavu. Jestliže chcete mít pocit, že spíte skutečně jako v bavlnce, měli byste myslet i na to, do čeho halíte své lůžkoviny. S krásným povlečením se vám bude spát hned lépe. Bude zvát k ulehnutí a zachumlání se do peřin. Jen pokud se dobře vyspíte, můžete pak celý den fungovat s úsměvem a dobrou náladou.

Dbejte na kvalitní materiály

Při výběru povlečení dbejte především na jeho kvalitu a hlavně na kvalitu použitých materiálů. Raději si připlaťte a zvolte ty nejlepší, které jsou na trhu k dispozici. Velice kvalitní povlečení na postele jsou vyrobené z egyptské bavlny té nejvyšší kvality. Toto povlečení vyrobené z přírodní bavlny patří mezi nejpříjemnější a nejkvalitnější materiály, ze kterých se může luxusní povlečení vyrábět. Díky ručnímu česání egyptské bavlny máte jistotu, že je v ní velice nízký podíl rostlinného znečištění.

Vyberte správnou velikost i rozměr

Je mnoho lidí, co potřebují nějaký atypický rozměr. Je důležité, abyste jste si povlečení vždy dobře přeměřili a vybírali tak, aby vám velikosti odpovídali. Kvalitní obchod vám nabídne rozměry různé. Existují rozměry luxusního povlečení 135×200 cm, 140×200 cm, 200×200 cm či 240×200 cm. Je možné, že potřebujete povlečení prodloužené, to pak bývá o něco delší např. 200×220 cm či 240×220 cm.

Barva či vzor je jen na vás a na vašem vkusu

Kvalita materiálů vašeho luxusního povlečení je zcela jistě tím hlavním měřítkem při výběru. Samozřejmě ale chcete, aby se vám povlečení líbilo i designově a aby ladilo s vaším interiérem. Většina prodejen vám naštěstí nabídne skutečně širokou škálu barevných provedení a různých designů.

Pečujte o luxusní bavlněné povlečení správně

Než nové povlečení poprvé vyperete, pročtěte si informace uvedené na etiketě. Většinou můžete luxusní ložní povlečení prát klasicky v pračce, ale je lepší se přesvědčit. U jednotlivých materiálů se mohou lišit stupně praní. Před prvním použitím je vhodné ho vyprat na maximální povolený stupeň. Aby vám déle vydrželo, perte ho spíš na rubu se zapnutým upínáním. Některé typy můžete sušit i v sušičce.

Typy povlečení:

Jerseyové povlečení

Jersey patří k nejoblíbenějším matriálům, ze kterých se luxusní povlečení vyrábí. Má skutečně výborné vlastnosti, jedná se o oboulícní úplet. Ten je velmi vhodný v případě, že se nechcete trápit se složitou údržbou (nemusíte ho žehlit). Milovníci přírodních materiálů ocení i to, že se jedná o čistě přírodní produkt, který je velmi příjemný k lidské pokožce. Je bavlněný a zároveň hebký. Je mnohem jemnější a hebčí než obvyklá tkaná bavlna. Jak již bylo zmíněno, je tento materiál výjimečný zejména svou hebkostí a jemností. Je velmi příjemný na dotek a navíc se nemusí žehlit, takže nevyžaduje žádnou zvláštní péči. Tento typ povlečení je možné sušit i v sušičce na prádlo. Většina nových výrobků už je opatřena zapínáním na zip, které je velmi praktické, protože vám nevykukuje žádná část lůžkovin ven. 

Saténové povlečení

Saténové povlečení je ve velké oblibě lidí již po mnoho let. Toto povlečení je vyrobeno z oboulícního úpletu ze 100 % čisté česané egyptské bavlny. Jeho hladkého a lesklého vzhledu je docíleno pomocí speciální výrobního procesu, který je nazván mercerace. Při tomto výrobním procesu se látka ponoří do koncertovaného roztoku louhu sodného. Látka pak nabobtná a vlákna mění tvar. Materiál je poté mnohem pevnější a mnohem lépe fixuje barvivo ve vláknech. Navíc je povlečení takto vyrobené jemné lesklé. Protože použitá vlákna jsou velmi kvalitní, vydrží toto povlečení skutečně dlouho, je pevné a materiál je stálý. Důležitá je správná péče, a pak slouží luxusní saténové bavlněné povlečení mnoho a mnoho let. Navíc tento materiál v létě chladí a v zimě hřeje. Velmi dobře odvádí vlhkost z těla.

Používají se také další materiály

Mimo výše zmíněných se samozřejmě používají k výrobě luxusního povlečení i další, méně tradiční materiály. Můžeme zmínit např. damašek, který se může kombinovat také s brokátem či hedvábím. I luxusní damaškové povlečení je velmi oblíbené.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS