3/12
Pořiďte dítěti správnou židli

Pořiďte dítěti správnou židli

3. prosince 2014 v 19.30 , Židle

Sponzorované odkazy:

Nekupujte první židli, která se vašemu dítěti bude líbit kvůli obrázku či barvě. Trošku se nad tím nejdřív zamyslete. Dítě rychle roste. Chcete mu kupovat každé dva roky novou židli nebo raději koupíte takovou, která bude růst s ním? Koupíte tu, které se mu líbí nebo tu, na které se mu dobře sedí a je dobrá pro jeho záda?

  1. První co by vás mělo zajímat je, jestli se dá židle nastavovat. Toto je opravdu důležité. Pokud budete dítěti každých pár let kupovat novu židli, bude vás to stát dost peněz. Tzv. „rostoucí“ židle jsou nejen praktické, ale také ekonomické.
  2. Židle otáčivá či neotáčivá? Určitě všichni znáte židle s otáčivými sedáky. Děti se na nich točí, točí, točí… a nesoustředí se. Nedávno se začaly vyrábět i židle, které se dají otáčet pouze na kolečkách a sedák je stabilní, ale to už pro děti není taková „zábava“. Na druhou stranu jim to dává prostor pro soustředění se třeba na domácí úkoly.
rostoucí židle; zdroj: aktivacek.czrostoucí židle; zdroj: aktivacek.cz

3. Kolečka či kluzáky? Někdy rodiče kupují kluzáky místo koleček, protože nechtějí, aby děti jezdily s židlí po pokoji. Pro děti ovšem kluzáky nejsou zcela praktické. Židle se špatně odsouvá a přisouvá ke stolu, takže do ní většinou musí složitě lézt. Pro děti tedy volte raději kolečka.

4. S područkami nebo bez? Dětské sezení je dost aktivní a plné pohybu, proto područky v podstatě nevyužívají. Je ale dobré, když má židle nějaké madlo pro lepší manipulaci. Nemusí to být područky, stačí třeba madlo na opěrce zad.

rostoucí židle; zdroj: ondalek.czrostoucí židle; zdroj: ondalek.cz

5. Jaká barva a vzhled? Vy se hlavně postarejte o to, aby byla kvalitní a vhodná pro vaše dítě. Volbu designu nebo barvy už potom můžete nechat na vašem potomkovi. Lze koupit i takovou, aby se barevně hodila do dětského pokoje. Rostoucí židle se dělají v různých barevných kombinacích, jednobarevné nebo se vzory a obrázky, takže si jistě vyberete.

Kdy dítěti pořídit první židli?

Dítě by se mělo navyknout na to, jak správně sedět už předtím, než začne chodit do školy. Jak všichni víme, tam bude v lavicích trávit mnoho času. Kupte mu proto jeho první židli už klidně ve 4 nebo 5 letech.

Úvodní obrázek: ondalek.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS