4/9
Jak správně vybrat bazén?

Jak správně vybrat bazén?

4. září 2014 v 21.30 , Zahrada

Také vás představa přeplněného koupaliště nahání i v tom největším horku husí kůži? Bylo by pro vás nejjednodušší užít si koupání v pohodlí vaší zahrady? A co přestat snít a svou představu přeměnit v realitu? Lze to jednoduše, pořídíte si bazén na vaši zahradu.

Před výběrem si v první řadě ujasněte, jak budete svůj bazén používat? Budete si chtít odpočinout, cvičit nebo ho využívat jen s pro zábavu s rodinou a přáteli? Jakmile si definujete, k čemu jej využijete, pomůže vám to také rozhodnout, kam bazén umístit. Musí se jednat o prostředí, kde se budete cítit skvěle.

Zvažte také velikost plochy, kam se chystáte bazén umístit, sklon svahu a přístupnost terénu pro stavební úpravy. Strmé partie, skalnaté půdy a omezený přístup vyžadují speciální úpravy, s kterými musíte počítat při řešení rozpočtu. Ovšem, dříve než pozvete dělníky na zapuštění bazénu, vhodnost prostoru prokonzultujte s odborníkem.

Cenově nejdostupnější jsou nafukovací nadzemní bazény. Jejich doba životnosti není tak dlouhá a je nutné dbát na mechanické poškození.

Když už je řeč o nadzemním bazénu a je potřeba něco bytelnějšího, volte pevný nadzemní bazén. Odolnost zaručí ocelová nebo polypropylénová konstrukce, která je vyplněna umělými materiály. I zde je potřeba se vyhnout mechanickému poškození. Ovšem jejich životnost je ovlivněna prostředím, kde je umístěn, klimatickými změnami a v závislosti na jejich používání.

Dostatek prostoru a financí zajistí možnost nákupu zapuštěného bazénu. Materiál, který bývá použit k výrobě, je laminát, polypropylen či akrylát. Dlouhá životnost zapuštěné vany v zemi je jejich velkou výhodou. Prodloužit dobu koupání u těchto bazénu se dát snadno za pomoci zastřešení bazénu. Tyto bazény jsou odolné a vydrží po celá desetiletí.

Dalším ukazatelem jak vybírat je, kdo jsou hlavní uživatelé bazénu. Jsou-li to děti, počítejte s prostorem pro další atrakce okolo i v bazénu. Jste-li to jen vy a pár vašich přátel, uvědomte si, jaká velikost bazénu by pro tuto skupinu byla vhodná.

S tím souvisí i další věc, kolik prostoru kolem bazénu je potřeba pro gril, nábytek a další příslušenství. Jako o dalším příslušenství k bazénu je dobré uvažovat o zastřešení. Díky němu ušetříte za náklady na ohřev i za bazénovou chemii.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS