17/2
S kopaným bazénem si zajistíte dlouholetost a trvalost na mnoho let do budoucna

S kopaným bazénem si zajistíte dlouholetost a trvalost na mnoho let do budoucna

17. února 2022 v 23.15 , Zahrada

Při výběru bazénu na Vaší zahradu můžete přemýšlet mezi bazénem nadzemním, částečně zapuštěným nebo zcela zapuštěným. Zapuštěný neboli kopaný bazén Vás překvapí svou odolností a praktičností v mnoha směrech. A jaké jsou hlavní výhody výběru kopaného bazénu?

Proč vsadit na kopaný bazén místo bazénu nadzemního?

Kopané bazény mají na rozdíl od těch nadzemních spoustu estetických i praktických výhod. Kopaný bazén, který je vždy zapuštěný do země nekazí žádný dojem z celkového vzhledu zahrady a nepřekáží ve výhledu. Kopané bazény lépe odolávají přírodním vlivům a nejsou tolik vystavovány povětrnostním podmínkám. Z tohoto důvodu mají obecně vyšší životnost a odolnost oproti bazénům nadzemním. Díky umístění v zemi kopané bazény lépe udržují teplotu vody a usnadňují snadnější a pohodlnější vstup do vody. Kopaný bazén lze rovněž lépe chránit za pomocí ideálního zastřešení bazénu, kterých je na výběr na trhu opravdu spoustu.

Zapuštěný bazénZapuštěný bazén

Před montáží kopaného bazénu je důležitý správný výběr místa na zahradě

Vzhledem k tomu, že se kopaný bazén umisťuje do země, je velmi důležitý výběr místa a celková příprava povrchu. Pro určení ideálního místa pro kopaný bazén je nejlepším řešením pozvat si specialistu, se kterým zkonzultujete své představy o bazénu. Znesnadnit nebo znemožnit usazení bazénu do země může způsobit vysoká úroveň spodní vody. Zkušený specialista dokáže také odhadnout vliv nezpevněného podloží nebo svažitého terénu v okolí. Při výběru umístění a tvaru kopaného bazénu dbejte na to, aby bylo bazén možné do budoucna zastřešit. Montáž bazénu je poté v rukou samotné bazénové společnosti, která nejprve připraví podklad a následně umístí bazénové těleso. Vy už pak jen můžete vyhlížet začátek koupací sezóny!

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS