11/7
Zútulněte si byt

Zútulněte si byt

11. července 2014 v 22.30 , Bytové doplňky , Bytový textil , Byty , Design , Domy , Koupelny , Křesla a sedací soupravy , Kuchyně , Ložnice , Nábytek , Obývací pokoje , Předsíň , Sklo , Stoly a stolky

Sponzorované odkazy:

Přemýšlíte čím vylepšit váš byteček? Zkuste to jednoduše a efektně – zkuste to s barvami doplňků, stěn, a textilií v bytě! I docela malá změna zútulní a změní celkově prostor vašeho domova.

Chcete si doma udělat nějakou změnu? Na trhu a kolem nás je záplava prostředků, jejichž přemíra zahlcuje a my se občas v této záplavě ztrácíme. Ze všech stran na naše smysly útočí reklama, a je těžko si vybrat. Co s tím?

Pohoda domova

Když toužíte po** klidu a pohodě** svého domova, po jeho dýchající domáckosti, prostě jen změňte barvy doplňků v pokojích. Naráz bude váš příbytek dýchat zcela novou atmosférou. Vybírejte ale s rozmyslem, aby barvy nepůsobily rušivě. Každá z barev je něčím specifická a vyjímečná.

Čím jsou tedy specifické?

Modrá je dobrá

Modrá barva má harmonizující účinek a snižuje tepovou frekvenci. Je barvou klidu a svým působením tiší bolest, uklidňuje a chladí. Při nespavosti si nechejte svítit modrou lampičku. Způsobí, že usnete a budete spát klidně. Touto barvou je dobré vymalovat ložnici a dětský pokoj. Naopak určitě ne kuchyni, kde působí negativně na chuť k jídlu (snižuje ji). Modré prostředí vyvolává pocity jistoty, klidu a bezpečí.

Modré kousky prostor zklidní, MagnusFröderberg/Commons.wikimedia.orgModré kousky prostor zklidní, MagnusFröderberg/Commons.wikimedia.org

Zelená je harmonická

Zelená barva je barvou rovnováhy a dodává energii. Pro svoji kombinovatelnost a celou škálu mnoha odstínů je považována za barvu neutrální. Zelená barva v prostoru inspiruje a působí kladně na smysly, především na oči. Osvěžuje mysl a podporuje koncentraci.

Duchovní fialová

Fialová barva je barvou duchovní, působící na vědomí a inspiraci. Fialová pomůže při vypadávání vlasů, při depresích a migrénách. Zklidňuje podrážděnost. Bytové doplňky v této barvě vám pomohou tyt pocity potlačit.

Sluneční žlutá

Žlutá barva je barvou symbolu slunce a ovlivňuje pozitivně únavu a intelekt. Stimuluje centrální nervový systém a podporuje látkovou výměnu v játrech. Žlutá barva je teplá, hřejivá a rozjasňuje mysl i duši. Dodává energii. V prostoru navozuje pocit svěžesti a pohody. Do ložnice ani dětského pokoje ji ale ve větších plochách není vhodná, potlačuje únavu.

Zlatá a zemitá hnědá jde krásné dohromady s červenými doplňky,Todtanis/Commons.wikimedia.orgZlatá a zemitá hnědá jde krásné dohromady s červenými doplňky,Todtanis/Commons.wikimedia.org

Kreativní růžová

Růžová barva v pronikavých a pastelových tónech mívá účinek podobný jako červená, podporuje energii a kreativitu. Vybízí k pohybu a k akci.

Pozitivní oranžová

Oranžová barva má v sobě velmi pozitivní náboj. Je barvou úspěchu a radosti. Určitě ji nepoužívejte jako barvu do dětského pokoje, může potlačovat ospalost. Spíše zde volte pastelové tóny.

Horká červená

Červená barva dodává energii, aktivizuje nás. Je barvou hřejivou. Pár dekorací v této barvě působí energetickým nábojem v prostoru. Na větší plochy však ne, protože působí příliš silně na lidské smysly. Jaká je vaše oblíbená barva?

Úvodní obrázek: TimCollins/Com­mons.wikimedi­a.org

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS