28/2
Nejlevnější nábytek do každé domácnosti - stoly a sedací soupravy

Nejlevnější nábytek do každé domácnosti - stoly a sedací soupravy

28. února 2013 v 21.15 , Byty , Křesla a sedací soupravy , Kuchyně , Nábytek , Stoly a stolky

Sedací souprava a kvalitní stůl patří dnes k hlavním prvkům každého moderního obývacího pokoje a jídelny. Jistě mi dáte za pravdu, že kvalitní a pohodlná sedací souprava je srdcem každého obýváku a pevný, prostorný stůl pak každé jídelny. Pokud vám prostor a finance dovolí, pojďme si společně vybrat sedací soupravu a stůl, kde budete s rodinnou denně trávit večery, hostit návštěvy a relaxovat u televize.

Výběr sedací soupravy

Jakákoliv sedací souprava by měla reprezentovat váš byt nebo dům důstojně a se vší parádou. Ať již budete vítat návštěvy nebo se zde sejdete s rodinou, je důležité, abyste se na ní vždy cítili pohodlně a komfortně.
Při výběru si dávejte pozor zejména na tvrdost sedací plochy, materiál, velikost apod. Souprava by neměla být příliš měkká ani příliš tvrdá. Místo sezení byste museli neustále poposedávat a hledat to správné místo k sezení. Důležitá je také výška sedačky, aby se nestalo, že budete mít problém vstát. Zkrátka vybírejte pečlivě, určitě se to vyplatí.

Sedací soupravy

Sedací soupravy se dají rozdělit do několika skupin. Podle velikostí, tvarů, materiálu, na rohové, rozkládací, klasické a mnoho dalších. Sedací soupravy, nabízí dostatek prostoru při posezení s přáteli nebo rodinou a dají se také využít na odpolední relaxaci. Podle možností pokoje a velikosti místnosti můžete volit ten správný tva a velikost. Dají se vybrat dvou sedáky ale i trojsedáky. Dle dalšího konkrétního typu lze využít též možnosti rozkládání na lůžko a mít tím pádem i rezervní „postel“ pro příležitostné přespání. Pokud řešíte úložný prostor, můžete zvolit buď klasickou sedací soupravu bez úložného prostoru nebo soupravu s úložným prostorem.

Jídelní a konferenční stůl

Jídelní stůl býval odjakživa centrem kuchyně. Jedlo se u něj, připravovaly se zde pokrmy, vykonávaly se u něj téměř všechny domácí aktivity a večer se u něj vždy sešla celá rodina. I v dnešní době je stůl významnou součástí domácnosti. Umíte si vybrat ten správný?
Možná to znáte sami, chcete si do bytu nebo do domu pořídit velký, masivní stůl, ale nevíte, jaký to má být. Mějte na paměti, i když patříte např. mezi dvou, tří nebo čtyřčlennou rodinu, zajisté k vám občas přijde návštěva a přátelé, máte hosty kam usadit? Co vám mohu z vlastní zkušenosti doporučit je – mějte vždy o dvě místa navíc!
Při koupi stolu i při zařizování místnosti musíte dbát ohled zejména na plochu, kterou máte k dispozici. Jídelní stoly se dají rozdělit také na několik skupin. Záleží jen na vás, zdali zvolíte celodřevěný, skleněný, kombinovaný, oválný, obdélný, čtvercový nebo rozkládací. Na výběr máte opravdu z nepřeberného množství krásných jídelních stolů. Při výběru konferenčního stolku dbejte na to samé. Aby se nestalo, že u sedací soupravy budete mít příliš vysoký stůl anebo naopak příliš nízký. Dbejte zejména na pohodlí, praktičnost a moderní prvek.

Sponzorem článku je www.nejlevnejsisport.cz.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS