30/10
Vinylové podlahy: Proč právě vinyl?

Vinylové podlahy: Proč právě vinyl?

30. října 2011 v 00.00 , Bytové doplňky , Design

Sponzorované odkazy:

Podlaha udává styl interiéru, ačkoli si to možná neuvědomujeme, podlaha je dominantou celého domu. Moderní podlahová krytina dokáže přeměnit vzhled a vytvořit úplně novou atmosféru.

Laminát, vinyl, keramika, marmoleum, dřevo …

Materiály, které jsou v oblasti podlahových krytin velmi běžné a zákazníky velmi žádané. Není tedy divu, že se jejich design stále zdokonaluje, designéři přicházejí s novými motivy, grafickými prvky, které jsou přeneseny na povrch podlahy.

Ve většině domácnostech převládají podlahy laminátové, jejichž podoba je standardně v imitaci dřeva. K nejčastějším odstínům patří světlé nebo středně tmavé, převládají odstíny přírodního charakteru, ve struktuře tuzemských dřevin. Ačkoli se stále design imitující dřevo prodává, dle odborníků a designérů je imitace dřeva passé.

Vinyl – mnoho předností s citem pro krásu

Vinylové podlahy patří k exkluzivním podlahovým krytinám, které dokáží hýřit barvami, nekonečnou škálou motivů a stylů. Vinylové podlahy jsou nejen designově krásné, ale jsou také vysoce odolné a cenově poměrně dostupné. K dalším přednostem vinylových podlah, oproti například laminátovým podlahám, patří vyšší měkkost, pružnost a vyšší odolnost proti vodě.

Motivy geometrické a abstraktní

Hitem letošního roku se staly podlahy s geometrickými a abstraktními motivy, hýřící směsí barev. Typickým představitelem barevných, obrazových podlah je linoleum nebo marmoleum, jež je velmi příjemný na dotyk.

Z geometrických obrazců nechybí čtverce, pruhy, obdélníky a kruhy, k oblíbeným motivům patří i abstrakt.

Dřevo a jeho imitace

K oblíbeným designům patří dřevo, a to ve všech jeho podobách. Hitem se stávají staře vypadající prkna, která vypadají, že prošla výraznou renovací. Pravdou však je, že se jedná pouze o precizně vypracovaný materiál, který díky speciální úpravě lepení získá požadovaný vzhled.

zdroj: http://www.modernfloor.net

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS