11/10
Bez lednice to dnes prostě nejde! Pořiďte si moderní a funkční novinku!

Bez lednice to dnes prostě nejde! Pořiďte si moderní a funkční novinku!

11. října 2019 v 00.00 , Domácí spotřebiče

Sponzorované odkazy:

Lednice – ta velká bílá věc, co si vrní někde v rohu kuchyně. Je pro nás samozřejmostí a běžným spotřebičem, bez nějž bychom se dnes ale těžko obešli. Výrobci proto produkují stále nové a lepší kousky, splňující vyšší komfort, funkce a vlastnosti než ty předchozí. Které jsou dnes v kurzu?

Kdybychom měli se řadit žebříček typů lednic, tak nejvíce žádané jsou kombinované lednice s mrazákem. Pak se stávají v Česku stále oblíbenějšími americké typy lednicí – bez i s výrobníkem ledu. A právě u nich se zastavíme, protože se objevila novinka mezi americkými lednicemi, která se dere do popředí.

Novinkou jsou americké lednice s novým třídveřovým řešením 3 v 1, které nabízejí chladničku, mrazák a variabilní zónu v jednom spotřebiči. Hlavní předností nových modelů je variabilní zóna a také zaváděcí cena, která je u některých značek výrazně nižší než u konkurence. Povídali jsme si o nich s ředitelem české značky elektrospotřebičů Concept pro velké domácí elektrospotřebiče Bc. Vítem Řehákem.

„Nové lednice nabízejí veškerý komfort, ale za téměř poloviční cenu a tím pádem jsou pro běžné zákazníky daleko dostupnější. Všechny modely zapadají do jednotlivých designových řad Conceptu a lze je využít jako volně stojící nebo, díky praktickým rozměrům, zasadit do kuchyňské linky," řekl nám k tomu Bc. Vít Řehák.

Objem nabízí velké úložné prostory

Celkový užitný objem všech modelů nových amerických lednic je úctyhodných 459 litrů (chladnička včetně variabilní zóny 292 litrů, mraznička 167 litrů) a jejich promyšlený interiér nabízí perfektní přehled o všem, co je vevnitř uloženo.

Velká variabilní zóna je umístěna v pravé dolní části lednice, má objem 106 litrů a lze ji využít jako chladničku, nulovou zónu nebo soft mrazničku. V případě potřeby je tak jednoduše možné získat zcela bezkonkurenční mrazicí kapacitu o celkovém objemu 273 litrů. Variabilní zóna má vlastní zdroj světla, teplotu lze nastavit od –4 °C do 8 °C a lze ji i zcela vypnout.

„Velmi rádi a hodně využíváme u našich spotřebičů i nejrůznější moderní technologie, které nejen zpříjemňují používání lednic, ale také pomáhají k delší životnosti uložených potravin. A naše nové modely amerických lednic jich nabízejí hned několik,“ vysvětlil Bc. Vít Řehák.

Jaké technologie to jsou?

Beznámrazový Total No Frost

Díky rovnoměrnému šíření suchého vzduchu nevzniká v lednici vlhkost, nedochází k tvorbě námrazy a lednici tak není nutné odmrazovat. Total No Frost zrychluje proces zmrazování potravin, a tím přispívá k zachování jejich nutričních hodnot po rozmrazení.

Smartt funkce

Pomocí jednoho tlačítka lze nastavit optimální teplotu ve všech částech lednice. Teplota v chladničce bude automaticky nastavena na 5 °C, ve variabilní zóně na 0 °C a v mrazničce na –18 °C.

Smart funkce variabilní zóny

  • Light Freeze– pro krátkodobé mrazení potravin, kdy se teplota nastaví na –4 °C
  • Fresh – teplota nastavená na 0 °C je ideální pro skladování masných výrobků a ryb
  • Vegetable – teplota 4 °C pro uchování čerstvého ovoce a zeleniny

Super Freeze

Zrychluje zmrazení nově vložených potravin do mrazničky, které si díky tomu zachovají svoji chuť, vitamíny a další důležité výživové hodnoty. V okamžiku, kdy je mraznička otevřena, také chrání uložené potraviny před rozmrazením.

Fresh zóna

Prostor ve spodní části lednice, který díky vlhkostnímu ochrannému filmu a speciálnímu těsnění nabízí nižší teplotou a optimální vlhkost. Dochází tak až k 2násobnému prodloužení skladovací doby a až 3násobnému prodloužení čerstvosti uložených potravin.

Metal cooling

Zadní stěna lednice je vyrobena ze speciálního metalického materiálu, který dokáže pojmout mnohem více chladu než klasický plast. Chladnička tak po zavření rychleji dochladí na nastavenou teplotu.

Další vychytávky

Z praktického hlediska potěší u nových modelů amerických lednic také integrovaný výrobník ledu. Je umístěný přímo na vnitřní straně dvířek mrazničky a jeho používání je více než jednoduché. Do vaničky ledovače stačí nalít vodu a po zmražení vysypat led pomocí otočného ovladače do vyjímatelného zásobníku. Moderní úsporné LED osvětlení dokonale nasvítí vnitřní prostor lednic a o nedovřených dveřích dokáže informovat zvukový signál alarmu.

Všechny modely mají invertorový kompresor, díky kterému jsou lednice tiché (42 dB), mají vyšší efektivitu chlazení a delší životnost. Jeho digitální invektor také pomáhá zachovat v lednici stabilnější teplotu, takže nedochází k jejímu přechlazování.

Ceny a rozměry nových amerických lednic

  • Lednice mají na výšku 1830 mm, na šířka 911 mm a hloubku 636 mm
  • Lednice LA7791wh s dveřmi z bílého tvrzeného skla a LA7791bc s dveřmi z černého tvrzeného skla vyjdou na 26 990 Kč
  • Lednice LA7791ds v tmavém nerezu a LA7791ss v nerezu stojí 25 990 Kč

Za informace děkujeme Bc.Vítu Řehákovi, řediteli české značky elektrospotřebičů Concept pro velké domácí elektrospotřebiče.

  • Zdroj foto: My-concept.cz
  • Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS