24/5
Colours of the world oživily nové odstíny

Colours of the world oživily nové odstíny

24. května 2016 v 00.00 , Design , Koupelny , Kuchyně , Ložnice , Obývací pokoje , Předsíň

Sponzorované odkazy:

Kolekci barev Dulux Colours of the World, která se inspiruje nejkrásnějšími světovými zákoutími světa, před nedávnem doplnilo několik nových odstínů. Inspirovány jsou především Skandinávií.

Změny byly zřejmé i v původním složení sestavy barev, když deset jich bylo nahrazeno novými odstíny, jež jsou více současné a odpovídají trendům v oblasti interiérových barev. Všechny nové odstíny byly vybírány ve spolupráci se světovými i českými designéry.

A tak je tu kolekce barev Dulux Colours of the World, která je tou nejširší nabídkou natónovaných barev na trhu. K mání je 45 odstínů v 9 barevných pilířích.

A barvy jsou výjimečné svými vlastnostmi

  • vysokou krycí schopností
  • extrémní odolností vůči otěru
  • vysokou omyvatelností
  • vydatností až 14 m2/l

Jaká je nová TOP 9?

SkandinávieSkandinávie

Nespoutaná Skandinávie

Je to celé o drsné a nespoutané Skandinávii, když pro tři severoevropské státy je typická různorodost, přičemž nejzajímavěji pro nás ale je oblast za polárním kruhem. Kombinace dlouhých nocí a Skandinávského pohoří zde vytváří typickou šedomodrou atmosféru, která se dokonale vyjímá na zdech v interiéru. Tolerantní šedá totiž pak krásně zdůrazňuje další odstíny a výborně koresponduje s intenzivními barvami.

KrétaKréta

Jemná Kréta

Přimíchána je i Kréta jako symbol jemnosti a jejího středomořského klimatu. Ztělesněna je bílou barvou. Jasné pláže prokládané skalnatým pobřežím a neopakovatelná běloba řecké architektury tak nabízí bílou ve všech jejích odstínech. Pokud chcete klidnou barvu, která váš prostor rozšíří a prosvětlí, jeden z pěti krétských odstínů pro vás bude ten pravý.

KalkataKalkata

Kalkata – kontrasty barev

Indická metropole se halí do odstínů hnědé. Postkoloniální architektura je plná zemitých odstínů hnědé a kamenité béžové, které značí nejen eleganci, ale i klid, jistotu a důstojnost. Kalkatská paleta dokonale podtrhne klasický styl a krásu přírodních materiálů.

TibetTibet

Oranžový Tibet

Tajemnou zemi na vrcholcích hor má asi každý spojenou s mnichy v oranžových rouchách. Odstíny oranžové jsou plné neobyčejné energie a posilují duchovní sílu a radost ze života. V závislosti na sytosti mohou přispívat i k tvůrčímu myšlení a chuti ke změnám.

AndalusieAndalusie

Vášnivá Andalusie

Jižní část Španělska oplývá silnou vášní, stejně jako červená barva, která je chápána jako barva energie a aktivity. Červená přitáhne pozornost, je plná temperamentu, stimuluje smysly a dodává vitalitu. Pokud se některý z andaluských odstínů rozhodnete zakomponovat do vašeho interiéru, červená zdůrazní jeho sílu a charakter.

ProvenceProvence

Provence plná levandule

V Provence se zpomalil čas. Na svědomí to mají fialové levandulové odstíny okolních polí ve společnosti vůní bylinek a květin. Fialové a růžové odstíny v sobě spojují jemnost a sílu, navíc působí žensky a romanticky. V interiérech inspirovanými Provence si tak můžete v klidu oddychnout od každodenních starostí.

AntarktidaAntarktida

Klidná a tichá Antarktida

Pro zemi věčného sněhu a ledu je typická modrá krajina. Bílé ledovce, šedomodrá voda, oslnivě blankytné nebe a holé skály, tak vypadá země, ve které můžete najít inspiraci i vy. Modrá na stěnách vás vyzve k odpočinku nebo rozjímaní, symbolizuje také věrnost a stabilitu.

BaliBali

Životem kypící Bali

Zemi terasových rýžových polí a pralesa symbolizuje nekončící zelená. Barva trávy, rostlin a stromů je optimistická, svobodná a harmonická. Mezi jejími klidnými tóny naleznete útěchu po vyčerpávajícím dni, posílíte rodinné vazby a získáte přirozený, zdravý rytmus života.

CejlonCejlon

Sluncem zalitý Cejlon

Ostrov v Indickém oceánu je plný zářivé žluté. Barva temperamentu, svobody a energie váš interiér projasní optimistickým nábojem. Žlutá se hodí jak pro velké plochy, tak do menších místností. Cejlonská paleta letos jako jediná zůstala beze změny odstínů.

Zdroj foto: Duplox

Autor: Pavla Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS