15/6
Vybavení do ložnice, díky němuž se vám bude pohodlně spát

Vybavení do ložnice, díky němuž se vám bude pohodlně spát

15. června 2022 v 01.15 , Ložnice

Spánek je nutný k našemu odpočinku, regeneraci těla i mozku, který ve spánku ukládá a třídí vše, co za daný den vstřebal. Abychom se noc co noc dobře vyspali, je dobré zajistit si co nejlepší podmínky. K tomu pomůže nejen nábytek, který vás možná „na první dobrou“ napadne.

Spánek a nábytek do ložnice

V první řadě je potřeba koupit si kvalitní nábytek do ložnice určený ke spánku, tedy posel. Většinou kupujeme manželskou postel, jež může být z mnoha materiálů, v různých velikostech, s úložným prostorem nebo bez něj. Čím vyšší je postel, tím lépe se nám bude v pozdějším věku vstávat. Je dobré vědět, že pod postelí s úložným prostorem necirkuluje vzduch tak, jak má, matrace tak dobře nedýchá, nevětrá.

Do postele si jistě pořiďte kvalitní lamelový rošt a matraci pružinovou nebo z paměťové pěny. Kvalitní rošt jí zajistí skvělou oporu a prodlouží její životnost. Přikrývka by měla odpovídat roční době, aby vám nebylo vedro ani zima. Myslete i na příjemné povlečení, v zimě třeba teplý flanel, v létě klasickou bavlnu.

Při ležení v posteli oceníte i noční stolky. Díky nim nemusíte vstávat kvůli odložení si sklenice s vodou, schováte do něj vše potřebné, ať už jde o léky, knihu, zdravotní a jiné pomůcky.

Pořádně si v podkroví vyvětrejte a zatemněte

Abyste mohli v ložnici v podkroví větrat ve dne, v noci, a i při rozsvíceném světle, pořiďte si sítě proti hmyzu do střešních oken. Jsou k nezaplacení a dovolí vám větrat v parném létě klidně po celou noc. Přitom se do ložnice nedostane žádná moucha, brouk ani noční motýl.

Velmi zajímavé jsou praktické rolety pro střešní okna, bez nichž nám slunce v interiéru velmi zvýší teplotu. Oceníte je i večer, když chcete rozsvítit, a z okolních budov je vám částečně dovnitř vidět. V noci zase zajistí lepší zatemnění, ať už od svítících pouličních lamp, měsíce nebo nad ránem při rozednívání se.

Vyplatí se investovat do vybavení ložnice, s nímž se vám bude spát dobře v létě i v zimě. A pokud máte ložnici v podkroví, možná budete uvažovat i o koupi klimatizace, alespoň té přenosné.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS