28/1
Investujte do kvalitního tepelného čerpadla. Přinese vám úspory

Investujte do kvalitního tepelného čerpadla. Přinese vám úspory

28. ledna 2022 v 00.00 , Stavba a rekonstrukce

Tepelná čerpadla představují ekologický způsob vytápění, protože snižují domácnostem náklady a zároveň eliminují emise uhlíkových plynů, které jsou hlavní příčinou klimatických změn. V současné době existuje hned několik modelů, přičemž každý pracuje na trochu jiném principu.

V první řadě tepelná čerpadla pro domácnost účinně přečerpávají teplo z jednoho místa na druhé. Odebírají teplo ze vzduchu mimo domov, případně ze země, a potom ho využívají k vytápění nemovitosti. Stejně tak fungují i tepelná čerpadla pro průmysl, která jsou však výkonnější.

Druhy tepelných čerpadel

Setkáte se se třemi typy tepelných čerpadel, a to vzduch-voda, země-voda a voda-voda. Slouží k ústřednímu vytápění i ohřevu vody. Tepelná čerpadla potřebují ke svému provozu jen malé množství elektrické energie a v kombinaci s tím, že odebírají teplo z velké části z okolního prostředí, jsou neuvěřitelně účinná.

Bohužel, tepelné čerpadlo vzduch-voda nemůže poskytovat stálý a stejný tepelný výkon, protože teplota venku neustále kolísá. Obvykle se instaluje společně se systémem podlahového vytápění a v moderních nízkoenergetických domech, které jsou velice dobře izolované.

Kdežto tepelné čerpadlo země-voda slibuje stabilní topný výkon, dlouhou životnost a vysoké úspory. Co se týká nevýhod, tak u tohoto čerpadla jsou žádoucí pozemní práce a investiční náklady jsou kvůli vrtu vyšší. Ještě existuje tepelné čerpadlo voda-voda, jež je výkonné a charakteristické krátkou dobou návratnosti. I pořizovací cena je přijatelnější, ovšem ne každá lokalita je pro tento druh vhodná.

Kdo nabízí tepelná čerpadla?

Pokud hledáte odborníka na tepelná čerpadla pro domácnosti i průmyslu, obraťte se na společnost MasterTherm. Budete nadmíru spokojení s úrovní služeb, ale také se samotnými produkty.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS