13/7
Máte tepelné čerpadlo a chcete dokupovat klimatizaci? Poradíme vám, jak se bez ní obejdete.

Máte tepelné čerpadlo a chcete dokupovat klimatizaci? Poradíme vám, jak se bez ní obejdete.

13. července 2016 v 19.45 , Stavba a rekonstrukce

Je váš dům v letních měsících k neobývání? Trpíte nepříjemným vedrem? Přemýšlíte o instalaci klimatizace? Když se porozhlédnete po českém trhu, nabízí se vám řada možností. Jestliže však pro vytápění a ohřev vody využíváte již nyní tepelné čerpadlo, pak nemusíte zbytečně investovat finanční prostředky do klasické klimatizace, ale můžete využít právě vaše tepelné čerpadlo. Tepelné čerpadlo totiž umí váš dům i chladit.

Je možné, aby tepelné čerpadlo fungovalo i jako klimatizace?

Nejdříve se v krátkosti podívejme na to, jak vlastně funguje klimatizace. Princip je jednoduchý, pracuje stejně jako vaše lednička, která odčerpává teplo z potravin do místnosti. Tepelné čerpadlo, které ke svému provozu potřebuje minimální energii, umí to samé. Otočíte jen reverzním ventilem proudění chladiva opačným směrem a systém, který doposud zajišťoval vytápění vašeho domu, přejde v okamžiku do režimu chlazení.

Ideálním řešením je však systém iClima

Unikátní komplexní systém iClima využívá pro svůj chod také kvalitní tepelné čerpadlo. Je navržen tak, že již od začátku bere vytápění, ohřev teplé vody a klimatizaci jako jeden ucelený koncept. iClima stojí na třech pilířích, jež jsou navzájem pečlivě sladěny. Srdcem systému je moderní tepelné čerpadlo s vysokým tepelným faktorem a kapilární síť s kapilárami o průměru 3,5 mm, které jsou umístěny v podlaze, stěnách i stropu. Celý systém je podporován solárními panely. iClima je velmi úsporný systém, který nabízí nízké provozní náklady a spolehlivě vám zajistí stabilní prostředí a teplotu po celý rok.

Systém iClima reaguje na požadavky zákazníků, které vycházejí také z globální změny klimatu. Vytváří tepelnou pohodu a přináší vysoký komfort do celé domácnosti. Díky svým vlastnostem nabízí vyváženou teplotu, optimální proudění vzduchu, jeho správnou vlhkost a vytváří celkově příjemné a zdravé prostředí bez plísní a alergií. V zimě i v létě.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS