14/6
Vytvořte domov, ve kterém se hezky žije. Domov jako oáza klidu

Vytvořte domov, ve kterém se hezky žije. Domov jako oáza klidu

14. června 2021 v 00.00 , Ložnice

Trendy se časem mění. V jednu chvíli je v módě naprostý minimalismus, chladné barvy a industriální prvky. Ani se nenadějete a vede skandinávský styl s důrazem na prvek dřeva a moderní jednoduché dekorace. Pokud chcete vytvořit skutečně útulný domov, je zapotřebí poslouchat svou intuici a při zařizování brát ohled především na své potřeby.

Vneste do svého domova osobitost

Detaily dělají domov domovem a přinášejí mu ono pověstné hřejivé kouzlo. Milujete žlutou? Dopřejte si výraznou dekoraci v této barvě, doplňte zarámovaným obrazem se svěžím letním motivem a polštářky v barvě slunce. Nebo je vaší favoritkou třeba červená? Závěsy v příjemném odstínu červené oživí každý interiér. Nezáleží na tom, jestli je rudá právě v kurzu. Je to váš domov a to vy se v něm musíte cítit dobře.

Pozvěte si domů přírodu

My lidé jsme nedílnou součástí přírody. Proto přírodní prvky do interiéru bytu nebo domu rozhodně patří. Zelené rostliny, minerály, kameny i vodní prvky. Všechny tyto doplňky udělají i z obyčejného pokoje místo, kde je vám dobře.

KaktusyKaktusy

Zelené rostliny navíc pomáhají vytvářet zdravější mikroklima. Přes den vyrábějí kyslík a účinně filtrují nečistoty. V noci vypouštějí malé množství oxidu uhličitého a vodní páru. Poskytují tak interiéru přirozenou vzdušnou vlhkost. Zaměřeno na zdravý spánek

Co si představíte pod pojmem „útulno“? Většina z vás asi uvidí příjemný prostor se spoustou míst vybízejících k blahodárnému odpočinku. A místností, ve které potřebujeme nejvíce relaxovat, je v každém domově ložnice. Kvalitní spánek přichází tehdy, když se cítíme dobře. A k psychické pohodě hezky zařízená ložnice rozhodně přispívá.

Design je sice důležitý, ale v případě výběru vhodné postele klaďte důraz i na kvalitu. Například postel z přírodních materiálů podporuje zdravé mikroklima místnosti. Materiál dýchá a nevypařují se z něj žádné cizorodé látky. Dostatečnou pozornost věnujte také výběru kvalitní matrace. Tu potom pravidelně obracejte a jednou za několik let vyměňte za novou.

Kvalitní matrace je důležitáKvalitní matrace je důležitá

Psychická pohoda a krásný domov

Vzpomínáte na ten krásný pocit, který jste měli, když jste si konečně doma ke zdi postavili vytouženou sedačku? Nebo tu radost z nových obrazů na stěně v jídelním koutu? Nechápejte to špatně, tady nejde o propagaci konzumního způsobu života. Kvalitní nábytek a doplňky vám vydrží dlouhé roky. Pro psychickou pohodu je však důležité, abyste se ve svém domácím prostředí cítili skutečně jako doma.

Někdy může být obtížné se doma shodnout na tom, jak má vnitřní vybavení vypadat. Potom i harmonické prostředí může být narušeno disharmonickou hádkou. V takovém případě doporučujeme uklidit si i uvnitř své mysli. Tak jako dekorujete interiér, tak se můžete naučit strategie a techniky, které zútulní vaše mezilidské vztahy. Tou technikou je NLP. A kromě zvýšení životní spokojenosti vám může znalost principů neurolingvistického programování přinést třeba i partnerskou pohodu. Přestože vy třeba chcete odpočívat mezi žlutými polštářky a váš životní partner dává přednost královské modři.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS