17/1
Kam s nimi? Na chytrou židli!

Kam s nimi? Na chytrou židli!

17. ledna 2021 v 00.00 , Design , Nábytek , Židle

Sponzorované odkazy:

Už jste se jistě setkali se situací, že i doma odkládáte před spaním, nebo před převlečením do domácího oblečení v němž jste byli v práci či venku, a přemýšlíte kam s ním?

Dát ho mezi čisté oblečení na věšáky? Nebo mezi čistě vyprané kousky do police? Obojí není zrovna vhodné ani praktické. Na vašem oblečení můžete mít zachyceny nečistoty, které si přenesete na čisté kousky v prádelníku či skříni. Nošené věci také nejsou úplně rovné a nevypadají jak ty čerstvě vyprané a vyžehlené. Co s tím?

Ideální je mít oddělené místo, kam nošené věci uložit. Jedním z nich je takzvaný osobní sluha. To je něco jako stojan s ramínkem a přepážkami na pověšení věcí. Návrhářka Sarah Willemart povýšila osobního sluhu na vyšší level. Dala mu originální design, tvar a sedátko. Tak se z osobního sluhy stala Jules židle.

Není židle jako židle

Tato chytře navržená židle vás přímo vybízí, abyste si na ni nošené věci odložili. Od židle se sice očekávají věci jako bederní opěrka, solitérní funkce, nebo naopak sladění s interiérem. Ale hlavní na židli je materiál, barva a sedátko.

Jules je více než jen židle

Židle Jules od návrhářky Sarah Willemart dodává židli větší rozměr a více funkčnost. Židle je navržena tak, aby fungoval jako židle, ale i jako osobní sluha nebo chcete-li provizorní úložný prostor. Materiálem Jules je slonovinový samet, žlutá borovice a ocel.

Jules je pěkně funkční, estetické sedací zařízení s novým a originálním nádechem. Opěradlo židle má atypický a hodně neobvyklý tvar, který vás tak nějak sám od sebe přiměje k zavěšení oblečení, od kabátů a kalhot, až po klobouky a kapesníky nebo šály.

Inovativní tvar opěradla má nahoře tyč pro zavěšení oblečení a otvor procházející polstrem opěrky, do kterého můžete zavěsit šátky, šály, kravaty, či ponožky nebo punčocháče.

Opěradlo má na první i druhý pohled ergonomicky zaoblené proporce ne nepodobné ramínku, takže na něj můžete snadno pověsit kabát, aniž byste se museli obávat, že ztratí svůj tvar, nebo se pomačká.

Sarah Willemart

Návrhářka Sarah Willemart je belgická produktová designérka. Aktuálně dokončuje postgraduální studium designu produktů na Royal College of Art v Londýně. Je rovněž konzultantkou společnosti Casalto pro nábytek a doplňky. Předtím studovala průmyslový v Bruselu na ENSAV La Cambre v oboru Distinction.

Práce této mladé návrhářky je prodchnuto hravostí, originalitou a jemností. Vytváří předměty každodenní potřeby a realizuje jimi z věcí obyčejných a pro život samozřejmých kousky jedinečné.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS