4/1
Namísto sněhu za okny bílá barva v interiéru!

Namísto sněhu za okny bílá barva v interiéru!

4. ledna 2021 v 00.00 , Bytové doplňky , Bytový textil , Design , Křesla a sedací soupravy , Kuchyně , Ložnice , Nábytek , Nádobí , Sklo , Stoly a stolky , Svítidla , Židle

Sponzorované odkazy:

Udělejte si zimu u vás doma alespoň v podobě bílé barvy, když za okny ji nemáme! Bílá je neutrální barvička, která ladí de facto se všemi odstíny barevného spektra. Můžete ji využít všude, kam se vám zlíbí.

Ovšem sama o sobě může váš domov pozvednout na jedinečný nebo až luxusní level. Je to ovšem barva velmi náročná protože bílé zařízení (nábytek, dekorace, textilie a bytové doplňky) vyžadují opatrnější zacházení a vyšší údržbu. I proto není moc vhodná do domova, kde bydlí malé děti a domácí mazlíčci – především pejsci a kočičky.

Bílá s tóny jiných barev

Když ji ale vyladíte s tóny červené, fialové, oranžové nebo modré, případně zemitými tóny hnědé ve všech jejích odstínech, získáte cool a příjemně exkluzívní, a přitom harmonicky pohodový interiér. Velmi moderně, minimalisticky a přitom luxusně působí s bílou barvou odstíny šedé – světle a tmavě šedá.

Světlá a zářivá

Bílou nevinnost a univerzálnost můžete ještě podpořit správným rozmístěním zrcadel a vysokým podílem přirozeného denního světla. Proto se bílá hodí do prostorů s velkými okny, a možností umístění zrcadel k zrcadlení bílé do prostoru.

Sklo a průhlednost

Bílou v interiéru podpoří v její zářivosti a vyniknutí bělosti rovněž nábytek a vybavení, nebo doplňky ze skla, či průhledné kousky. Třeba stůl se skleněnou plochou, konferenční stůl s průhlednými prvky a částmi, či vzdušné neuzavřené nebo hodně prosklené vitríny. Pomocníkem mohu být i dveře s velkými skleněnými plochami, nebo skleněné dveře v posouvacím panelu.

Odstíny bílé, aneb tón v tónu

Jedinečné bude váš domov vypadat, když využijete odstíny bílé. Ano, i bílá má své odstíny, jako jiné barvy. Je to polární bílá, smetanová, bílá s nádechem modré, růžové, zelené nebo zlaté či oranžové. Vždy zvolte takové odstíny, které jsou vhodné do určitého prostoru. Například modravá bílá s polární nebo šedobílou tam kam chcete chladnější efekt a zlatavá bílá s oranžově bílou, nebo růžovo bílou tam kde chcete naladit hřejivou atmosféru.

Vzory a materiály

Při aplikaci bílé do interiéru nezapomeňte na akcenty vzorečků na bytových doplňcích, nebo kontrasty textury a typu materiálů, které prostor v bílé krásně zjemní. Postačí plyšový pléd na kožené sedačce, nebo etno vzorek na polštářcích v bílém křesle.

Zkrátka váš domov je vaším hřištěm, na němž si můžete hrát s barvami, strukturami, tvary, styly a kombinacemi. Tak si hrejte!

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Pavla Košík Jelínková

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS