25/10
Zbavte se rosení oken jednou provždy

Zbavte se rosení oken jednou provždy

25. října 2020 v 00.00 , Domy

Jakmile se venku ochladí a v interiéru máme tepleji, začnou se mnoha domácnostem rosit okna. Možná jste si mysleli, že tohle je jev, který postihuje pouze letitá okna, která dávno ztratila svou dokonalou funkci a volají po výměně. Skutečností ale je, že i plastová či dřevěná okna, která nejsou vůbec stará, se mohou méně či více rosit. To se sebou nese mnohá další negativa, proto bychom jej měli co nejdříve řešit.

Proč dochází k rosení oken?

Tak jako to bývá časté u starých oken, i u nových se může stát, že se zamlžují nebo rosí, a to z důvodu zvýšené vlhkosti vzduchu a povrchovou teplotou okna. Rosení oken není snadné odstranit, pokud jste na něj sami. Jsou ale společnosti, které se tímto fyzikálním jevem zabývají roky a ví, jak se dá odstranit. Nejúčinnější je jednoduše výměna skla. Variant nabízených skel je vícero, záleží na vašich možnostech a potřebách. Lze ji provést kdykoli během roku, je vhodná pro byty, domy, a to i v památkových zónách, protože nedochází k žádným bouracím pracím či měnění oken jako celků.

Co vše může rosení oken způsobit

Jako první vás možná napadne, že ušetříte peníze. Rosením totiž dochází ke snižování životnosti rámů oken. Finanční úspora ale není to jediné, co získáte. Zbavíte se nepříjemného chladu, který prostupoval od okna nebo zabráníte přehřívání. Snížíte také hluk přicházející zvenku. Předejdete zdravotním problémům – s vlhkostí jdou ruku v ruce plísně, a ty velmi rychle působí alergii nebo přispívají ke vzniku jiných nemocí, další pak komplikují.

Kvalitní izolační sklo

Určitě jste si všimli, že orosí-li se vám okno, částečně pomůže vyvětrání v místnosti. Mnohem účinnější je ale bránit se mlžení oken zvýšením povrchové teploty skla. Vyzkoušenou metodou je výměna původního skla za izolační dvojsklo, kdy je mezi skla natažena folie proti rosení. Ta nejenže zabrání rosení skel zevnitř místnosti, ale i z vnitřní strany mezi skly či u okrajů v zimě, a to i z venkovní strany.

Spolehlivé ditherm sklo

Do vašich oken můžete nechat namontovat ditherm sklo. Jde o staré označení dnešních termoizolačních dvojskel. Je vyrobeno ze dvou kvalitních tabulí skla, mezi něž je při výrobě vložen distanční rámeček obsahující vysoušecí prostředek silikagel. Případné vodní páry z meziskelního prosotru absorbuje. Zajímá-li vás cena dithermu, bude vám sdělena při návštěvě technikem firmy rosenioken.eu, která je zdarma a nezávazná. Veškerá izolační sklad jsou vyráběna na míru, proto cenu nelze stanovit paušálně.

Nezbývá než kontaktovat rosenioken.eu a domluvit si schůzku s jejich technikem u vás doma. Nastávající topnou sezonu můžete prožít v komfortnějším i zdravějším prostředí právě díky výměně skel u vašich oken.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS