2/4
Vyměňte stará okna za nová – plastová a dřevěná okna

Vyměňte stará okna za nová – plastová a dřevěná okna

2. dubna 2013 v 20.00 , Byty , Domy , Sklo

Když se rozhodneme vyměnit stará okna za nová, většinou zvolíme plastová okna. Na našem trhu se ovšem pohybují i kvalitní dřevěná okna. Víte, jaký je mezi nimi rozdíl? Chcete znát jejich výhody a nevýhody? Pojďme na to!

Plastová okna

Plastová okna jsou dnes k vidění snad na každém rohu. Rodinné domky, paneláky, soukromé byty, úřední budovy, firmy apod. Snad každá budova se může pyšnit plastovými okny. Při výběru oken každého zajímá jejich cena, která se může značně lišit. Závisí na velikosti zakázky, velikosti a tvaru oken, počtu skel, lokalitě, aktuálních slevách apod.

autor: Kozuch

Výhody plastových oken

Někdy váháte a nevíte, jaká okna zvolit pro vaše bydlení. Plastová, hliníková anebo dřevěná? Investovat do oken se vyplatí, vždyť je budeme mít na dalších 10 – 20 let a více. Všechno co se týče plastových oken, většinou platí i pro dveře.
Okna z plastu jsou výhodné díky jejich úspoře nákladů na energii. Izolační skla ovlivňují koeficient prostupu tepla a tím pádem udržují teplo v místnosti a zamezují jeho úniku. To samé platí také o ohřevu místnosti z vnějšího okolí. Plastová okna nám v zimě udrží teplo a naopak v létě udrží chlad v místnosti. Zvolit můžete dvoj-sklo ale i troj-sklo, které zlepšuje povrchovou teplotu okraje skla a zamezuje tak rosení oken při velkém rozdílu teplot.
Plastová okna se postarají také o snížení hluku z vnějšího okolí. Pokud jste opravdu v hlučné ulici velkoměsta, můžete je navíc opatřit i protihlukovou­ fólií.

Další výhody plastových oken

Kvalitní plastová okna jsou odolná, vše závisí na výběru profilu okna, ze kterého se vyrábí. Můžete si vybrat tzv. lepená skla, která jsou oproti běžným sklům mnohem pevnější.
Kvalitní plastová okna jsou stálobarevná, nemusíte je tak po několika letech znova natírat. Navíc jsou vyrobeny z kvalitních plastů, pevných profilů a kování, a tím je zaručena dlouhá životnost oken a dveří.
A co zajisté ocení zejména ženy je snadná údržba oken. Stačí je jen občas umýt, potřít ochranným olejem a namazat panty.
Nevýhodou oken je větší náchylnost k poškození a recyklace starých oken.

autor: Kozuch

autor: Eva Arnicanová

Dřevěná okna

Pokud zvolíte přírodní materiál – dřevo, dopřejete si kvalitní okna s výbornými vlastnostmi v oblasti stability, pevnosti a nízké tepelné roztažnosti. Dřevěná okna mají jednoduchý klasický design, kvalitní povrchovou úpravu, kování i těsnění. Na dřevěná okna se využívá dřevo vysoké kvality. Chcete-li ušetřit energii a ekologii, zvolte dřevěná okna.

Vchodové dveře

Stejně tak jako plastová okna, tak i plastové vchodové dveře se vyrábějí z plastových nebo hliníkových profilů. Dveře můžete mít jak do domu, do panelového bytu, městského bytu, balkonu nebo jiné stavby. Důležitou roli hraje použitý materiál, který je vysoce kvalitní, profily jsou masivně vyztužené a rohové sváry spolu s uzavíráním zajišťují tu největší bezpečnost. Vybrat si můžete pěti komorové, sedmi komorové anebo hliníkové profily.
Tak jako okna, tak i dveře mají dlouhou životnost a snadnou údržbu.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS